Turun TULE tietokeskuksen tapahtumat

SYKSYN TAPAHTUMIA

Ke 23.8. klo 12-18 TULE-terveyden mittauspäivä

TULE-terveyden mittauspäivässä mitataan puristusvoimaa, hartiaseudun liikkuvuutta, tasapainoa, alaraajojen lihasvoimaa, pituutta ja vyötärönympärystä. Päivään voi osallistua vain TULE-tietokeskuksessa.

Ke 30.8. klo 17.00 Kehotietoisuus ja syvärentoutushetki (n. 60 min) Ohjaajana Roosa Kanerva (Tuulen Tanssi) Tilaisuuteen voi osallistua vain TULE-tietokeskuksessa.

Ti 3.10.  klo 12.00. Minna Stolt puhuu jalkaterveydestä. Myös etämahdollisuus. TULE-tietokeskus täyttää 10 vuotta. Katso koko viikon ohjelma www.tule.fi.

TULEN KOULUTUSTAPAHTUMIA

Koulutustilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Niiden aikana syvennytään aiheeseen teorian ja käytännön harjoitteiden avulla.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot:
toimisto@tule.fi | 044 744 7085

Ti 19.9. klo 15-17 Kipeän olkapään itsehoito -koulutustilaisuus

Koulutustilaisuus järjestetään verkossa, saat osallistumislinkin ilmoittauduttuasi.

Koulutustilaisuuden aikana perehdytään olkapään alueen rakenteeseen ja toimintaan, syvennytään ennaltaehkäisy- ja itsehoitokeinoihin sekä toteutetaan liikeharjoitteita olkapään alueen hyvinvoinnin tueksi.

Ti 17.10. klo 15-17 Kipeän selän itsehoito -koulutustilaisuus

Koulutustilaisuus järjestetään verkossa, saat osallistumislinkin ilmoittauduttuasi.

Koulutustilaisuuden aikana perehdytään selän rakenteeseen ja toimintaan, syvennytään ennaltaehkäisy- ja itsehoitokeinoihin sekä toteutetaan harjoitteita selän hyvinvoinnin tueksi.

Ti 21.11.2023 klo 15-17 Faskian merkitys ja toiminta -koulutustilaisuus

Koulutustilaisuus järjestetään verkossa, saat osallistumislinkin ilmoittauduttuasi.

Faskia on sidekudosta, joka ympäröi ja yhdistää elimistön lihaksia, luita, hermoja ja elimiä. Koulutustilaisuuden aikana perehdytään faskiaan teorian ja käytännön harjoitteiden avulla.

Ma 4.12.2023 klo 15-17 Kaatumisten ehkäisy -koulutustilaisuus

Koulutustilaisuus järjestetään TULE-tietokeskuksessa, Humalistonkatu 10, Turku.

Koulutustilaisuuden aikana perehdytään kaatumisten ehkäisyn keinoihin, pohditaan kaatumisten vaaratekijöitä sekä tutustutaan kaatumisten ehkäisyyn ilmiönä. Lisäksi toteutetaan tasapainotestejä ja -harjoitteita sekä pohditaan miten noustaan turvallisesti ylös.

Teemapäivät toteutetaan etäyhteydellä tai TULE-tietokeskuksessa, Humalistonkatu 10, Turku. Etäyhteydellä toteutettaviin teemapäiviin voi osallistua Zoom -etäyhteyden avulla.

Linkki etäyhteydellä toteutettaviin teemapäiviin:

https://zoom.us/j/81795105371

Linkki on käytössä aina noin 15 minuuttia ennen teemapäivän alkua.

 

***

Kotikunnaksen Menovinkit

Kotikunnas on koonnut senioreille Menovinkit-esitteen, joka julkaistaan kolme kertaa vuodessa yhteistyössä Turun kaupungin sekä muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Esitteeseen on koottu eri järjestöjen, Turun kaupungin ynnä muiden tahojen tekemisen vinkkejä, tärkeitä yhteystietoja  sekä vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia.

Uusimmassa Kesän Menovinkeissä senioreille on paljon vinkkejä mitä tehdä kesällä ja syyskuussa 2023. Esite on julkaistu sähköisessä muodossa ja se löytyy osoitteesta: https://www.kotikunnas.fi/media/tiedostot/ajankohtaista/turku_menovinkit_kevat_2023_netti_uusin.pdf.  Esitettä painatetaan myös ja sitä on jaossa eri tahoilla.

***