Virkeä mieli auttaa jaksamaan arjessa! Virkistystoimintaamme kuuluu niin retkiä, teatterimatkoja, yhteislauluiltoja kuin juhlatilaisuuksiakin. Kauttamme voit hakea tuetuille lomille, jotka järjestetään yhteistyössä lomajärjestöjen kanssa.

Sähköisestä uutiskirjeestämme löydät ajantasaiset tiedot tulevista tilaisuuksista, tapahtumista ja lauluilloista!

Retket – peruutusehdot ja muut käytännöt

Yhdistyksen hallitus on täsmentänyt retkiä koskevaa ohjeistusta 7.6.2018. Alla oleviin peruutusehtoihin ja muihin käytäntöihin kannattaa tutustua ennen retkille ilmoittautumista.

  • Osallistuminen retkelle voidaan peruuttaa kuluitta ilmoittautumisajan sisällä. Ilmoittautumisajan päätyttyä retki laskutetaan täysimääräisenä.
  • Peruutustapauksissa on oltava välittömästi puhelimitse yhteydessä yhdistyksen toimistoon tai matkanjohtajaan. Suosituimmista retkistä ylläpidetään jonotuslistaa. Mikäli jonotuslistaa ei ole, voi oman retkipaikan antaa eteenpäin ilmoittamalla osallistujan tiedot toimistolle.
  • Äkillisissä peruutustapauksissa, esimerkiksi retkipäivänä, tulee ilmoitus tehdä välittömästi matkanjohtajalle.
  • Toimistolta saa pyydettäessä todistuksen osallistumisen peruuntumisesta matkavakuutusta varten.
  • Retket laskutetaan heti, kun ilmoittautumisaika on päättynyt. Laskun eräpäivä on ennen retkeä.
  • Laskun mukana lähetetään retkiohjelma. Muutokset ovat mahdollisia, joten osallistujan on tarkistettava retken tiedot ohjelmasta.
  • Mikäli nousee kyytiin muusta ohjelmanmukaisesta pysähdyspaikasta kuin lähtöpaikasta, tulee siitä ilmoittaa toimistolle.
  • Mikäli yhdistyksen retken järjestäjänä toimii joku muu kuin Turun Seudun Nivelyhdistys, esimerkiksi matkatoimisto, sovelletaan matkanjärjestäjän ilmoittautumis- ja peruutusehtoja.
  • Retkille osallistujat eivät ole vakuutettuja yhdistyksen puolesta.

 

Tulevia retkiä ja leirejä

 

Elokuu

Tiistaina 17.8.2021 klo 13 Koskettavia kohtaloita – opastettu kävelykierros Turun hautausmaalla. Kierroksella kuulet tavallisten turkulaisten osin traagisiakin elämänkohtaloita. Opastuksen kesto noin 2 tuntia, lopuksi juodaan piknik-kahvit ulkona (säävaraus). Yhdistys tarjoaa kahvin/teen, halutessasi voit ottaa mukaan myös omia eväitä. Kävelymatkaa ei kerry paljon ja verkkaisesti kuljetaan. Hinta 10 € (sis. opastus ja kahvi/tee). Ilmoittaudu viimeistään 11.8.

Syyskuu

PERUTTU Lauantaina 4.9.2021 klo 10:00-17:00 Luontoretki Kurjenrahkaan. Tule mukaan retkeilemään kävellen tai vain nuotiolla istuskellen. Kävelijöille reittivaihtoehtona Savojärven kierroksen lisäksi myös 2 km pituinen, normaalia leveämpi Karpalopolku, joka sopii helppokulkuisempaa reittiä kaipaaville. Hinta 25 €  (sis. bussikuljetuksen Turusta ja makkaran).  Ilmoittaudu viimeistään 19.8. toimistolle tai verkossa: ilmoittaudu Luontoretkelle Kurjenrahkaan.

Lokakuu

Maanantai–torstai 25.–28.10. Syysleiri ”Rakkaus voimana Sinapin leirikeskuksessa Kakskerrassa. Ohjelmassa liikuntaa, hyvinvointia ja yhdessäoloa. Majoitus 2 hengen huoneissa. Hinta 128 € (sis. ruoat, ohjelman ja liinavaatteet)/ leiri tai 32 € (sis. ruoat ja ohjelman) / tiistaipäivään osallistuminen. Voit ilmoittautua mukaan osoitteessa  https://www.lyyti.fi/reg/nivelleiri2021 tai soittamalla toimistolle numeroon 040 351 3833. Huom! Ilmoittautuminen avataan 26.8. ja se on auki 23.9. saakka. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos et pääse mukaan, muista perua osallistumisesi. Peruuttamatta jätetyistä ilmoittautumisista peritään 50 € maksu. Leiri järjestetään yhteistyössä Turun ja Kaarinan seurakunnan Diakoniatyön kanssa.

Torstaina 21.10. Yllätysretki. Jännitystä syksyyn – lähde yllätysretkelle nauttimaan historiasta, luontomaisemista ja paikallisista mauista. Matkan kohde selviää vasta perillä. Retken hinta 60 € (sisältää sisäänpääsymaksut ja opastukset, lounas ja iltapäiväkahvit). Lähtöaika Turusta klo 8:45, kyytiin voi tulla myös Liedon kirkon parkkipaikalta klo 9:15. Arvioitu paluuaika Turkuun noin klo 18. Retki ei ole esteetön. Kohteissa on portaita ja retkellä kävellään jonkin verran. Retki toteutuu, mikäli epidemiatilanne ei rajoita ryhmän kokoa. Ilmoittautumiset viimeistään maanantaina 27.9. toimistolle tai verkossa: ilmoittaudu Yllätysretkelle.

Perjantaina 22.10.2021 17:00 Tämä on ryöstö – Lähiretki Turun Kaupunginteatteriin. Lähiretkellä nautitaan komediasta kaupunginteatterissa. Henry Lewisin, Jonathan Sayerin ja Henry Shieldsin kirjoittaman brittifarssin Tämä on ryöstö (The Comedy About A Bank Robbery, 2016) on suomentanut Mikko Koivusalo. Tässä vauhtikomediassa lompakot ja sydämet varastetaan silmänräpäyksessä, mutta pääpottina hohtaa aito timantti. Saavatko pankinjohtaja Putz A. Kulmikko ja poliisikomisario Raimo Sokka pidettyä jalokiven turvassa, kun vankikarkurien lisäksi soppaa hämmentävät lain varjoisalle puolelle hairahtuneet jälkeläiset? Ilta alkaa klo 17:00 noin tunnin kestävällä ohjaajan ja näytelmän tekijöiden teosesittelyllä. Itse näytelmän näytös alkaa klo 19:00, teosesittelyn ja näytöksen välissä ehtii vaikkapa kahvitella. Retken hinta: 43 € (työttömät ja opiskelijat 27 € Alennuksen saamiseksi tulee esitykseen tullessa olla mukana alennukseen oikeuttava todistus tai kortti.) Jos haluat varata lipun myös seuralaiselle, voit ilmoittaa hänen nimitietonsa ja omat yhteystietosi. Tällöin lasku lipusta tulee sinulle. Ilmoittaudu viimeistään keskiviikkona 22.9. klo 12:00 mennessä: ilmoittaudu Turun Kaupunginteatteri retkelle.

Marraskuu

Lauantaina 13.11. Lähiseuturetki: Salvador Dalí -näyttely Taidegalleria Art Bankissa Paraisilla. Salvador Dalí on yksi surrealismin suurista nimistä, joka tunnetaan mielikuvituksestaan ja eksentrisestä käytöksestään. Hänet muistetaan parhaiten maalauksistaan, mutta hän työskenteli myös elokuvien, veistosten, valokuvien, muodin, teatterin ja kirjoittamisen parissa. Taidegalleria Art Bankin Salvador Dalí Private Exhibition sisältää hätkähdyttäviä Dalin veistoksia, huonekaluja, maalauksia ja muita Dalí-taideteoksia. Retkellä tutustumme näyttelyyn oppaan johdolla, jonka jälleen nautitaan kakkukahvit Café Nathalissa. Kahvittelun lomassa kuullaan myös Paraisten kaupungista yhdistyksen vapaaehtoisen kertomana. Retkelle ei järjestetä kuljetusta. Halukkaille yhteislähtö Turun linja-autoasemalta Fölin linjalla 801 klo 12:45 ja arvioitu paluuaika Turkuun noin 17:15. Opastus Art Bankissa alkaa klo 14:00.Retken hinta 25 € (sisältää gallerian sisäänpääsymaksun, opastuksen ja kakkukahvit). Ilmoittaudu viimeistään torstaina 28.10. klo 12:00 mennessä: ilmoittaudu Salvador Dalí – lähiseuturetkelle.

Joulukuu

Lauantaina 11.12. Jouluretki: Lohjan Menneen ajan joulumarkkinat. Lähde nauttimaan jouluisesta tunnelmasta Lohjalle. Vuodesta 1995 järjestetyt Menneen ajan joulumarkkinat on lämminhenkinen tapahtuma, jossa voi kokea kiireettömyyttä ja aistia nuotion lämpöä sekä jouluisten herkkujen tuoksuja ja makuja. Tutuiksi tulevat myös menneitten aikojen työtavat ja juhlaruokien valmistus. Markkinakojuissa on tuotteita menneen ajan hengessä nykypäivän ihmisille. Käsitöitä, puuesineitä, keramiikkaa, lahjatavaroita, joulukoristeita, maatilojen tuotteita, jouluherkkuja, leivonnaisia..  Lähtö Turusta klo 9:00, kyytiin voi tulla myös Kaarinan pikavuoropysäkiltä. Menomatkalla pysähdytään kahvittelemaan Kivihoviin ja paluumatkalla ruokaillaan pitkät perinteet omaavalla, uudistuneella Taukopaikka Lahnajärvellä. Arvioitu paluuaika Turkuun klo 17. Hinta 25 € (sis. kuljetuksen. Ruokailut päivän aikana omakustanteisia.) Ilmoittaudu viimeistään torstaina 25.11. klo 12 mennessä: ilmoittaudu jouluretkelle. Retki toteutuu, mikäli epidemiatilanne ei rajoita ryhmän kokoa.

Jatkuvat tapahtumat

Yhteislaulut

Syksyllä 2021 ei vielä järjestetä yhteislauluja.  Laulut jatkuvat mahdollisuuksien mukaan keväällä 2022.