Virkeä mieli auttaa jaksamaan arjessa! Virkistystoimintaamme kuuluu niin retkiä jäsenille kuin yhteislauluiltoja ja juhlatilaisuuksiakin. Kauttamme voit hakea tuetuille lomille, jotka järjestetään yhteistyössä lomajärjestöjen kanssa.

Sähköisestä uutiskirjeestämme löydät ajantasaiset tiedot tulevista tilaisuuksista, tapahtumista ja lauluilloista!

Retket – peruutusehdot ja muut käytännöt

Yhdistyksen hallitus on täsmentänyt retkiä koskevaa ohjeistusta 7.2.2023. Alla oleviin peruutusehtoihin ja muihin käytäntöihin kannattaa tutustua ennen retkille ilmoittautumista.

 • Retkille osallistuminen edellyttää yhdistyksen jäsenyyttä. Mikäli osallistuja tarvitsee esimerkiksi terveydentilansa tai korkean ikänsä vuoksi retkellä avustajaa, ei avustajan tarvitse olla yhdistyksen jäsen. Myös avustaja maksaa normaalin retken osallistumismaksun. Mikäli retken järjestäjänä toimii muu kuin Turun Seudun Nivelyhdistys, on retki avoin kaikille.
 • Osallistuminen retkelle voidaan peruuttaa kuluitta ilmoittautumisajan sisällä. Ilmoittautumisajan päätyttyä retki laskutetaan täysimääräisenä.
 • Peruutustapauksissa on oltava välittömästi puhelimitse yhteydessä yhdistyksen toimistoon tai matkanjohtajaan. Suosituimmista retkistä ylläpidetään jonotuslistaa. Mikäli jonotuslistaa ei ole, voi oman retkipaikan antaa eteenpäin ilmoittamalla osallistujan tiedot toimistolle.
 • Äkillisissä peruutustapauksissa, esimerkiksi retkipäivänä, tulee ilmoitus tehdä välittömästi matkanjohtajalle.
 • Toimistolta saa pyydettäessä todistuksen osallistumisen peruuntumisesta matkavakuutusta varten.
 • Retket laskutetaan heti, kun ilmoittautumisaika on päättynyt. Laskun eräpäivä on ennen retkeä.
 • Laskun mukana lähetetään retkiohjelma. Muutokset ovat mahdollisia, joten osallistujan on tarkistettava retken tiedot ohjelmasta.
 • Mikäli nousee kyytiin muusta ohjelmanmukaisesta pysähdyspaikasta kuin lähtöpaikasta, tulee siitä ilmoittaa toimistolle.
 • Mikäli yhdistyksen retken järjestäjänä toimii joku muu kuin Turun Seudun Nivelyhdistys, esimerkiksi matkatoimisto, sovelletaan matkanjärjestäjän ilmoittautumis- ja peruutusehtoja.
 • Retkille osallistujat eivät ole vakuutettuja yhdistyksen puolesta.

 

Tulevaa virkistystoimintaa ja jäsenretkiä

Huhtikuu

Ke 12.4. Jäsenretki: Yllätysretki Historian sivujen rapinaa, ripaus taidetta, ehkä muutama löytö ostoksilta kotiin vietäväksi. Mukavaa seuraa ja hyvää ruokaa nyt ainakin. Toivottu Yllätysretki tulee taas, mutta minne matka lopulta viekään? Lähtö Turun linja-autoasemalta klo 8.45, kyytiin pääsee myös Liedon kirkon parkkipaikalta noin klo 9.10 tai Auran ABC:ltä noin klo 9.30. Arvioitu paluuaika Turkuun noin klo 18.00. Retken hinta 60 €/henkilö, museokortilla 50 €/henkilö (sis. kuljetuksen, sisäänpääsyt ja opastukset, kahvit ja buffet-lounaan). Retken kohteet ovat esteettömiä. Ilmoittaudu viimeistään keskiviikkona 22.3. klo 12 mennessä verkossa: ilmoittaudu Yllätysretkelle tai toimistolle toimisto@nivelposti.fi / 0403513833. Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä ottamalla yhteyttä toimistoon  Ilmoittautumisajan päätyttyä retki laskutetaan täysimääräisenä. Retki toteutuu, jos lähtijöitä on vähintään 25.

Toukokuu

Ke 3.5. klo 19 Tule-yhteistyöretki: Heli Laaksonen & Kyösti Mäkimattila, Runoja ja lauluja järjissään pysymisestä Turun konserttitalolla (Aninkaistenkatu 9). Osallistumismaksu 35 €/hlö, Nivelyhdistykseltä mukaan mahtuu 10 osallistujaa. Ilmoittaudu viimeistään 27.3. mennessä yhdistyksen toimistolle toimisto@nivelposti.fi / 0403513833. Ilmoittautuminen on sitova. Ilmoittautumisen jälkeen maksu tilille Turun Seudun Selkäyhdistys FI42 5710 0440 1072 25, viitenro 4048. Maksetut liput voi noutaa ennakkoon 18.4. klo 14-16 tai 25.4. klo 12-13.30 välisenä aikana TULE-tietokeskuksesta, Humalistonkatu 10. Lippu toimii bussilippuna Föli-linjoilla 3 h ennen ja 2 h jälkeen esityksen. Ennakkoon noutamattomat liput saa 30 minuuttia ennen tilaisuuden alkua konserttitalon ala-aulasta.

Pe-la 19.-20.5. Yhteistyöretki jäsenetuliike TTC-Charterin kanssa: Keuruu – retki toteutuu, ilmoittautumisaikaa jatkettu sunnuntaihin 30.4. asti! Retkiohjelmassa mm. tutustumista paikallisiin nähtävyyksiin ja historiallinen draamaopastus. Retkellä majoitutaan keski-suomalaisen järviluonnon helmassa hotelli Keurusselässä, missä illan kruunaavat perjantaitanssit. Paluumatkalla vieraillaan myös Mäntän Serlachius-museoissa. Hinta 285 €/hlö kahden hengen huoneessa tai 320 €/hlö yhden hengen huoneessa sis. matkat, majoituksen, ruokailut ja opastuksen. Voit varata majoituksen kahden hengen huoneeseen, vaikka lähtisit retkelle yksin. Yhdisty kuitenkin pidättää oikeuden laskuttaa majoituksesta yhden hengen huoneessa, mikäli emme pysty osoittamaan huonekaveria muista lähtijöistä. Ilmoittaudu viimeistään sunnuntaina 30.4. verkossa: ilmoittaudu Keuruun retkelle tai toimistolle toimisto@nivelposti.fi / 0403513833. Ilmoittautumisen voi peruuttaa kuluitta viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä ottamalla yhteyttä toimistoon. Ilmoittautumisajan päätyttyä retki laskutetaan täysimääräisenä, suosittelemme kaikille lähtijöille matkavakuutusta.

Kesäkuu

To 1.6. jäsenten kesäretki Paimion parantolaan ja Tuorlaan. Lähde mukaan lähiretkelle tutustumaan Alvar ja Aino Aallon suunnittelemaan funkkisarkkitehtuurin helmeen. Lähtö Turun linja-autoasemalta klo 9.00, kyytiin pääsee myös Kaarinan pikavuoropysäkiltä tai Tuorlan majatalolta. Arvioitu paluuaika Turkuun noin klo 16.00. Paimion parantolassa tunnin mittainen opastettu kierros, jonka jälkeen vapaata aikaa ja mahdollisuus omakustanteiseen ruokailuun ravintola Toivossa (buffetlounas 15€/hlö, sis. runsas salaattipöytä, 2-3 lämmintä pääruokaa sekä kahvi/tee ja pieni makea) tai alueen kiertelyyn omatoimisesti. Paluumatkalla pysähdytään yhdistyksen jäsenetuliike Paimion Kenkätaivaassa, jonka lähellä on myös muita Paimion keskustan palveluita. Lopuksi vietetään vielä kesähetki Tuorlassa, missä on mainiot ulkoilumaastot historiallisessa miljöössä ja majatalon kahvila palvelee kahvinjanoisia retkeläisiä. Retken hinta (sis. sisäänpääsyn ja opastuksen Paimion parantolassa sekä matkat. Hinta ei sisällä ruokailuja ja kahveja päivän aikana) 33 €/alennusryhmät (seniorit, opiskelijat, 7-15-vuotiaat lapset, työttömät) ja 38 €/muut. Ilmoittaudu viimeistään torstaina 11.5. klo 12 mennessä verkossa: ilmoittaudu Paimion ja Tuorlan retkelle tai toimistolle toimisto@nivelposti.fi /0403513833.

Heinäkuu

Ma-la 24.-29.7. Tuettu loma Tammilehdossa. Turun Seudun Nivelyhdistys järjestää tuetun loman Lomakoti Tammilehdossa Rymättylässä. Loma järjestetään yhteistyössä Hyvinvointilomat ry:n kanssa STM:n Veikkausvoittovaroista myöntämällä avustuksella. Lomalla on täysihoito ja omavastuuhinta on 90 € (18 €/vrk/hlö). Loman teema on Hyvänmielen loma. Ohjelma sisältää muun muassa ulkoilua ja muita lomakohteeseen sopivia aktiviteetteja. Loma on suunnattu aikuisille ja paikkoja on 25. Hakijan ei tarvitse olla yhdistyksen jäsen. Lomalle ei ole yhteiskuljetusta. Majoitus on kahden hengen huoneissa.
Lomajakso on haettavana 25.2.-25.4. osoitteessa LOTU – Lomahaku (lomajarjestot.fi). Nivelyhdistyksen toimistolta saa myös käsin täytettäviä hakulomakkeita. Hyvinvointilomat vastaa lomalaisten valinnoista.

Jatkuvat tapahtumat

Yhteislaulut

Yhteislaulut järjestetään kerran kuussa keskiviikkoisin klo 18-19.45 Happy Housessa, Ursininkatu 11, Turku. Osallistumismaksu 2 € sis. kahvit. Varaathan tasarahan. Laulamme Pertti Tammisen johdolla. Musikantteina soittelevat Mauno Juhani Kuusisto ja Keijo Salmela.

Yhteislaulujen päivämäärät keväällä 2023:

 • Ke 4.1.
 • Ke 8.2.
 • Ke 8.3.
 • Ke 12.4.
 • Ke 3.5.