Virkeä mieli auttaa jaksamaan arjessa! Virkistystoimintaamme kuuluu niin retkiä jäsenille kuin yhteislauluiltoja ja juhlatilaisuuksiakin. Kauttamme voit hakea tuetuille lomille, jotka järjestetään yhteistyössä lomajärjestöjen kanssa.

Sähköisestä uutiskirjeestämme löydät ajantasaiset tiedot tulevista tilaisuuksista, tapahtumista ja lauluilloista!

Retket – peruutusehdot ja muut käytännöt

Yhdistyksen hallitus on täsmentänyt retkiä koskevaa ohjeistusta 7.2.2023. Alla oleviin peruutusehtoihin ja muihin käytäntöihin kannattaa tutustua ennen retkille ilmoittautumista.

 • Retkille osallistuminen edellyttää yhdistyksen jäsenyyttä. Mikäli osallistuja tarvitsee esimerkiksi terveydentilansa tai korkean ikänsä vuoksi retkellä avustajaa, ei avustajan tarvitse olla yhdistyksen jäsen. Myös avustaja maksaa normaalin retken osallistumismaksun. Mikäli retken järjestäjänä toimii muu kuin Turun Seudun Nivelyhdistys, on retki avoin kaikille.
 • Osallistuminen retkelle voidaan peruuttaa kuluitta ilmoittautumisajan sisällä. Ilmoittautumisajan päätyttyä retki laskutetaan täysimääräisenä.
 • Peruutustapauksissa on oltava välittömästi puhelimitse yhteydessä yhdistyksen toimistoon tai matkanjohtajaan. Suosituimmista retkistä ylläpidetään jonotuslistaa. Mikäli jonotuslistaa ei ole, voi oman retkipaikan antaa eteenpäin ilmoittamalla osallistujan tiedot toimistolle.
 • Äkillisissä peruutustapauksissa, esimerkiksi retkipäivänä, tulee ilmoitus tehdä välittömästi matkanjohtajalle.
 • Toimistolta saa pyydettäessä todistuksen osallistumisen peruuntumisesta matkavakuutusta varten.
 • Retket laskutetaan heti, kun ilmoittautumisaika on päättynyt. Laskun eräpäivä on ennen retkeä.
 • Laskun mukana lähetetään retkiohjelma. Muutokset ovat mahdollisia, joten osallistujan on tarkistettava retken tiedot ohjelmasta.
 • Mikäli nousee kyytiin muusta ohjelmanmukaisesta pysähdyspaikasta kuin lähtöpaikasta, tulee siitä ilmoittaa toimistolle.
 • Mikäli yhdistyksen retken järjestäjänä toimii joku muu kuin Turun Seudun Nivelyhdistys, esimerkiksi matkatoimisto, sovelletaan matkanjärjestäjän ilmoittautumis- ja peruutusehtoja.
 • Retkille osallistujat eivät ole vakuutettuja yhdistyksen puolesta.

 

Tulevaa virkistystoimintaa ja jäsenretkiä

Syyskuu

Ke 27.9. Jäsenretki:  Syysretki Kemiöön. Lähtö Turusta klo 9, kyytiin voi tulla myös Kaarinan pikavuoropysäkiltä ja Piispanristin pysäkiltä. Retken kohteina mm. Söderlångvik, Kemiön kirkko ja Lähipuoti Sabina och Torsten Ekholm. Hinta 55 € (sis. kuljetuksen, opastukset, sisäänpääsymaksut, kahvit ja lounaan). Arvioitu paluuaika Turkuun n. klo 16.30. Ilmoittaudu viimeistään 7.9.

Lokakuu

Ma-ti 9.-10.10 Yhdistyksen risteily, iltalähtö. Yhdistyksen syysristeily M/S Viking Gracella. Laulua, musiikkia, visailuja, hyvää ruokaa ja mukavaa yhdessäoloa!

Hinta / henkilö:
227 € yksi henkilö Premium-hytissä / 148 € kaksi henkilöä Premium-hytissä
145 € yksi henkilöä Seaside Double -hytissä / 115 € kaksi henkilöä Seaside Double -hytissä
124 € yksi henkilö Seaside Four -hytissä tai inva-hytissä / 105,00 kaksi henkilöä Seaside Four -hytissä tai inva-hytissä

Hinta sisältää lipun ja hyttipaikan, risteilyohjelman, meriaamiaisen (Premium-hytissä Premium-aamiainen), buffet-päivällisen ruokajuomineen, kokoustilan klo 11–14 suomen aikaa, kokouskahvit ja hedelmiä. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 7.9. mennessä toimistolle, toimisto@nivelposti.fi tai puh. 040 351 3833. Huom! Eri hyttejä on rajallinen määrä ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Huomaathan, että risteily on vain yhdistyksen jäsenille.

La 21.10. Ei kertonut katuvansa / Turun Kaupunginteatteri. Lähde mukaan teatterireissulle Turun Kaupunginteatterin ”Ei kertonut katuvansa” esitykseen lauantaina 21.10. kello 18.30 näytökseen. Ilmoittautumaan pääset joko verkossa: FloMembers – Turun Seudun Nivelyhdistyksen lähiretki Turun Kaupunginteatteriin: Ei kertonut katuvansa lauantaina 21.10. klo 18.30  tai toimistolle toimisto@nivelposti.fi / 040 351 3833. Ilmoittauduthan viimeistään to 14.9. Hinta 40 euroa. Hinta sisältää lipun näytökseen sekä väliaikatarjoilut omassa kabinetissa. Jos sinulla on jokin erityisruokavalio, kerrothan siitä ilmoittautumisen yhteydessä. Teatterimatka on tarkoitettu vain yhdistyksen jäsenille.

Mikko Roiha tarttuu työryhmineen Tommi Kinnusen menestysromaaniin ja antaa äänen muiden tuomitsemille naisille. On vuosi 1945 ja sota Lapissa on ohi. Viisi naista kävelee poltetun maan halki. Heidän ainoa päämääränsä on säilyä hengissä ja palata takaisin elämään, jonka he luulivat jättäneensä taakseen. Koteihinsa käveleviä naisia yhdistää vain häpeä ja tieto vastassa olevasta vihasta. Ei kertonut katuvansa on kuvaus elämänjaksosta, josta ei koskaan enää puhuttu. Esitys perustuu Tommi Kinnusen vuonna 2020 julkaistuun samannimiseen kirjaan. Kinnusta aihe kiinnosti, sillä hän kuuli Kuusamossa tarinoita näistä vankileirin välttääkseen kotiinsa karanneista naisista. Virallista tietoa heistä löytyi kuitenkin niukasti. Kinnusen teos oli ilmestyessään Finlandia-ehdokkaana.

Marraskuu

La 25.11. jäsenten jouluretki:  Tallipihan joulu Tampereella, kohteena myös Nanso Penkola Outlet Nokialla. Lähtö Turusta klo 8.30, kyytiin voi tulla myös Ravattulan CM:n pysäkiltä sekä Auran ABC:lta. Menomatkalla kahvitauko, paluumatkalla pysähdys Urjalan Makeistukussa. Arvioitu paluuaika Turkuun klo 18.45. Hinta 60 €(sis. kuljetuksen, kahvit menomatkalla sekä lounaan Nokialla.) Ilmoittauduthan viimeistään 2.11.

Joulukuu

Pe 8.12. klo 18.30-21.00 TULE-yhdistysten yhteinen retki Turun kaupunginteatteriin: Keski-ikä-näkö. Tervetuloa viettämään iltaa huippusuositun komedian pariin. Esitys pureutuu nykyajan ilmiöihin ja tarkastelee niitä komedialinssien läpi. Esityksessä päästään muun muassa tutustumaan keski-ikä simulaattoriin, nykyaikaisiin kidutusvälineisiin ja kurkistetaanpa vielä uudistuneeseen opinahjoonkin – entisajan nostalgiaa unohtamatta! Kiinnostaisiko muuten tietää mitä apua saa Teinilästä? Tule katsomaan, niin saat tietää! Krempoista huolimatta, ilmiöitä lavalla tarkastelevat tuttuun tapaan Karolina Blom ja Valtteri Roiha. Liput 37 euroa, ilmoittautuminen Nivelyhdistyksen toimistoon 30.9. mennessä. Mukaan mahtuu 10 osallistujaa. Maksu suoritetaan ilmoittautumisen jälkeen Turun Seudun Selkäyhdistyksen tilille FI42 5710 0440 1072 2, viite 4048.

Yhteislaulut

Yhteislaulut järjestetään kerran kuussa keskiviikkoisin klo 18.30-20.15 Taimi II tiloissa, Puutarhakatu 21, Turku. Osallistumismaksu 2 € sis. kahvit. Varaathan tasarahan. Laulamme Pertti Tammisen johdolla. Musikantteina soittelevat Mauno Juhani Kuusisto ja Keijo Salmela.

Yhteislaulujen päivämäärät syksyllä 2023:

 • Ke 6.9.
 • Ke 4.10.
 • Ke 1.11.
 • Ke 13.12.