Vesijumppaa Turussa ja Raisiossa

Vesijumppa on tutkitusti nivelrikkoiselle sopiva liikuntamuoto, jolla saavutetaan monia hyviä tuloksia. Vesiliikunta parantaa nivelten liikkuvuutta ja lihasvoimaa, kehittää koordinaatiota, vähentää lihasjännitystä sekä vahvistaa hengitys- ja verenkiertoelimistöä. Vesi on lempeä, mutta tehokas treenikaveri: veden vastus laittaa lihakset töihin samalla kun veden noste vähentää niveliin kohdistuvaa painetta ja mahdollistaa liikkeet, jotka kuivalla maalla jäisivät kivun vuoksi tekemättä. Allasjumppa sopii erityisen hyvin myös ylipainoisille, kun rasitus alaraajojen kannatteleviin niveliin kevenee. Nivelyhdistyksellä on 19 allasjumpparyhmää, joista 17 järjestetään Turussa Verkahovissa ja 2 Raisiossa Uintikeskus Ulpukassa. Ryhmiä vetävät koulutetut ammattilaiset, jotka osaavat ottaa huomioon nivelrikko-oireiden mukanaan tuomat rajoitteet ja tarjota vaihtoehtoja liikkeiden suorittamiseen.

Huom! Jos tarvitset apua vesijumpassa ja sinulla on oikeus henkilökohtaiseen avustajaan, voi avustaja tulla mukaan auttamaan pukuhuoneessa ja saunatiloissa. Varsinaiseen vesijumppaan avustaja ei voi osallistua ellei erikseen maksa osallistumismaksua.

Muistathan myös jäsenalennukset Holiday Club Caribiassa, Ruissalon kylpylässä ja Naantalin kylpylässä.

Ilmoittautuminen

Kaikkiin liikuntaryhmiin, joissa on tilaa, voi ilmoittautua mukaan myös kesken kauden. Lyhyempi kausi huomioidaan osallistumismaksussa.

Jäsenhintainen osallistuminen edellyttää jonkun TULE-yhdistyksen (Turun Seudun Nivelyhdistys, Turun Seudun Reumayhdistys, Turun Seudun Luustoyhdistys tai Turun Seudun Selkäyhdistys) jäsenyyttä. Muista poikkeuksista ilmoitetaan aina kyseessä olevan ryhmän kohdalla. Mainitse ilmoittautumisen yhteydessä, mikäli sinulla on jäsenhintaiseen osallistumiseen oikeuttava jäsenyys.

Nivelyhdistyksen jäsenillä on myös mahdollisuus ostaa sarjakortteja sekä Verkahovin että Ulpukan allasjumppiin, mikäli tiettyyn ryhmään koko kaudeksi sitoutuminen on haasteellista esimerkiksi työaikataulujen vuoksi. Lisätietoja sarjakorteista saat toimistolta.

Ilmoittaudu toimistolle: p. 040 351 3833 tai toimisto@nivelposti.fi.

Kevät 2023

Turun Verkahovin vesijumpat

Tietoa ryhmien järjestämisestä

Verkahovin allasjumppien ohjaajat ovat itsenäisiä ammatinharjoittajia. Ohjaajilla on esteiden varalle sijaisjärjestely, mutta mikäli peruutus on äkillinen eikä sijaista saada, on allastila ryhmäläisten käytössä omatoimiseen jumppaamiseen ja vapaaseen uintiin peruuntuneen jumpan ajan. Peruuntumisesta ilmoitetaan ryhmäläisille tekstiviestillä. Peruuntuneen jumpan voi lisäksi käydä korvaamassa niissä yhdistyksen allasjumpissa, joissa on tilaa. Korvaavan jumpan yhteydessä osallistujan tulee ilmoittaa nimensä ryhmän allasavustajalle, joka kirjaa osallistumisen ylös. Allasjumpparyhmät, voi tarkistaa yhdistyksen verkkosivuilta tai soittamalla toimistolta. Mikäli yhteen ryhmään kohdistuu kevätkauden aikana yli kolme peruutusta, järjestetään ryhmälle ylimääräinen korvaava jumppa kauden päätteeksi.

Paikka: Verkahovin allastila (Verkatehtaankatu 4 kartta), altaan syvyys 133 cm (tasapohja), altaaseen kulku rappusia (kaide on), ei luiskaa

Kevätkausi 2023: 9.1.-28.2. (7-8 kertaa ryhmästä riippuen)

Hinnat jäsenille ja Turun seudun tule-yhdistysten tai muiden kumppanijärjestöjen jäsenille:

Päivä 30min 36,80 €/kevätkausi
Päivä 45min 44,80 €/kevätkausi
Ilta 30min 40,80 €/kevätkausi
Ilta 45min 48,80 €/kevätkausi

Iltaryhmiä ovat klo 16 jälkeen alkavat ryhmät. Maanantain ja tiistain ryhmät 8 kertaa. Keskiviikon, torstain ja perjantain ryhmät 7 kertaa, mikä huomioidaan osallistumismaksussa. Muille hintaan lisätään 10 €/ryhmä, poikkeukset on mainittu aina kyseisen ryhmän kohdalla

RYHMÄT 

Ma klo 12.15-12.45  – ilmoittaudu ryhmään
Ma klo 18.45-19.15 – ilmoittaudu ryhmään (Jäsenhinta myös Turun Seudun Hengitysyhdistyksen jäsenille)

Ti klo 11.00-11.45 miehet – ilmoittaudu ryhmään (Ryhmä vain miehille. Muut ryhmät ovat sekaryhmiä.)
Ti klo 15.30-16.00 – ilmoittaudu ryhmään
Ti klo 18.00-18.45 (45 min) ilmoittaudu ryhmään (1 vapaa paikka) (jäsenhinta myös Turun Seudun Hengitysyhdistyksen ja Lounais-Suomen Neuroyhdistyksen jäsenille)

Ke klo 10.45-11.15 – ilmoittaudu ryhmään
Ke klo 11.30-12.00 – ilmoittaudu ryhmään
Ke klo 13.15-14.00 (45 min) – ryhmä täynnä
Ke klo 14.15-15.00 (45 min) ilmoittaudu ryhmään (2 vapaata paikkaa)

To klo 10.50-11.35 (45 min) ilmoittaudu ryhmään
To klo 15.15-15.45 – ilmoittaudu ryhmään
To klo 15.50-16.20 – ilmoittaudu ryhmään
To klo 16.30-17.15 (45 min) ilmoittaudu ryhmään (mukana yleisavustaja. Jäsenhinta myös Turun Seudun Kehitysvammaisten tuki ry:n jäsenille)

Pe klo 10.45-11.15 – ilmoittaudu ryhmään
Pe klo 11.30-12.15 (45 min) – ryhmä täynnä 

Sarjakortti yhdistyksen jäsenille 

Keväällä 2023 Verkahovin allasjumppiin on mahdollisuus ostaa sarjakortille haluamansa määrä jumppia. Voit siis joustavasti ostaa tarvitsemasi määrän jumppakertoja, yhden jumpan hinta on sarjakortilla 6,50 €.

Kortilla pääsee mukaan niihin Verkahovin vesijumpparyhmiin, joissa on vapaita paikkoja. Ryhmät, joissa on tilaa, voit tarkastaa viikoittain alla olevasta kalenterista tai kysymällä toimistosta.  Jos jokin ryhmä ei enää näy kalenterissa tarkoittaa se sitä, että ryhmä on tullut vakikävijöistä täyteen eikä sinne oteta enää kertakävijöitä. Huomaathan, että kortilla ei voi varata itselleen paikkaa mistään ryhmästä, eli kortilla pääsee vesijumppaamaan vain ryhmiin, joissa on tilaa. Keväällä 2023 Verkahoviin myytävät kortit ovat voimassa 28.2. asti, eikä käyttämättä jääneitä kortteja hyvitetä. Allasjumpparyhmän ohjaaja merkitsee kerran käytetyksi korttiin jumpan yhteydessä.

Huom! Ryhmät, joihin mahtuu mukaan sarjakortilla näkyvät tämän sivun alhaalla olevassa kalenterissa. Mahdolliset äkilliset peruuntumiset merkitään myös allaolevaan kalenteriin,  joten tarkistathan tilanteen aina ennen jumppaan lähtöä.

Raision vesijumpat

Paikka: Uintikeskus Ulpukka, Eeronkuja 5, Raisio

Aika: maanantaisin

Kevätkausi 2023: 9.1.-24.4.2023 (15 kertaa)

Hinta Nivelyhdistyksen, Turun seudun tule-yhdistysten jäsenille tai Turun seudun Hengitysyhdistyksen jäsenille: 75 € + Ulpukan normaali sisäänpääsymaksu. Muille hintaan lisätään 20 €/ryhmä.

Viiden kerran kortti yhdistyksen jäsenille: 35 € (ei sisällä Ulpukan normaalia sisäänpääsymaksua) Kortin voi ostaa yhdistyksen toimistolta ja se on voimassa 12 kk ostopäivästä.