Vertaisryhmästä tukea ja neuvoja

Sinun ei tarvitse olla yksin nivelvaivojesi kanssa! Vertaisilta ja vertaisryhmistä saat apua nivelrikon ja muiden nivelongelmien kanssa elämiseen ja selviytymiseen. Keskustelu samaa kokeneen kanssa auttaa eteenpäin. Yhdistyksellä on käytössään myös vertaispuhelin, johon soittamalla saa tukea. Puhelimeen vastaa vertaisneuvoja, keneltä voi kysyä neuvoja omaan arkeen. Vertaispuhelimen numero on 050 593 9003.

 

Kevään vertaisryhmät

 

MAANANTAIN VERTAISRYHMÄT

Ryhmät kokoontuvat maanantaisin klo 16.30–18 yhdistyksen tiloissa (Lonttistentie 9, Turku). Huom. Huhtikuussa kokoontuvat pääsääntöisesti etäyhteydellä koronarajoitusten vuoksi! 

Ma 1.2. Nilkan ja jalkaterän nivelrikon vertaisryhmä

Ma 8.2. Maanantain vertaisryhmä: Kaatumisen ehkäisy, mukana fysioterapeutti

Ma 15.2. Maanantain vertaisryhmä: Asentohuimaus, mukana fysioterapeutti

Ma 22.2. Lonkan ja polven nivelrikon vertaisryhmä

Ma 1.3. Käden ja olkapään nivelrikon vertaisryhmä

Ma 8.3. Nilkan ja jalkaterän nivelrikon vertaisryhmä

Ma 15.3. Lonkan ja polven nivelrikon vertaisryhmä

Ma 22.3. Maanantain vertaisryhmä: Nukkumisergonomia, mukana fysioterapeutti

Ma 29.3. Käden ja olkapään nivelrikon vertaisryhmä, Järjestetään etänä! Ilmoittaudu etukäteen mukaan toimistolle ja saat Teams-linkin.

Ma 12.4. Nilkan ja jalkaterän nivelrikon vertaisryhmä, Järjestetään etänä! Ilmoittaudu etukäteen mukaan toimistolle ja saat Teams-linkin.

Ma 19.4. Maanantain vertaisryhmä: Tutustuminen Kunnonkotiin ja nivelrikkoisen arkea helpottaviin apuvälineisiin. Ryhmä järjestetään etäluentona, joten saat ilmoittautumislinkin sähköpostiisi ennen tapahtuman alkua. Ilmoittaudu etukäteen toimistolle, toimisto@nivelposti.fi. Mukaan otetaan enintään 30 osallistujaa ja paikan varataan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ma 26.4. Lonkan ja polven nivelrikon vertaisryhmä

 

Ma 3.5. Käden ja olkapään nivelrikon vertaisryhmä. Ilmoittaudu mukaan ma 3.5. klo 14 mennessä.
Ma 10.5. Nilkan ja jalkaterän nivelrikon vertaisryhmä. Ryhmän alussa ft Jenna Walldén pitää jumpan, jossa käydään läpi jalkaterän liikealueen harjoitteita. Ilmoittaudu mukaan viimeistään ma 10.5. klo 14 mennessä.

 

TYÖIKÄISTEN RYHMÄ

Työikäisten vertaisryhmä kokoontuu kerran kuussa tiistaisin klo 17-19 yhdistyksen tiloissa, Lonttistentie 9 B.

 • 9.2. aiheena kasviskeitot. Valmistetaan muutama keitto yhdessä tekemällä ja maistellaan niitä illan lopuksi.  Tarvikemaksu 6 €/osallistuja. ILmoittaudu mukaan 4.2. mennessä. Osallistujamäärä rajattu.
 • 9.3. Aiheena Mindfulness ja rentoutuminen. Ilmoittaudu mukaan 8.3. mennessä.
 • 13.4.  aiheena täytetyt kasvikset. Valmistetaan helppoa ja terveellistä ruokaa, jota pääsee maistelemaan. Ilta siirtyy myöhempään ajankohtaan koronarajoitusten vuoksi.
 • 4.5. kuminauhajumppaa ja vinkkejä liikuntaa. Mukana ft Tule-tietokeskuksesta. Ilta järjestetään toimistolla tai etänä mahdollisuuksien mukaan.

Ryhmään ovat mukaan tervetulleita kaikki, vaikka ei olisi enää mukana työelämässä.

KAFFETREFFIT

Kaffetreffit ovat vapaamuotoista kahvittelua kerran kuukaudessa torstaisin klo 10-12.  Kaffetreffeillä voi kahvittelun ja pelailun lomassa leppoisasti jutella omista vaivoista ja tutustua uusiin ihmisiin. Kaffetreffit järjestetään yhdistyksen tiloissa, Lonttistentie 9 B 15.

 • Keskiviikkona 24.2. klo 10-12
 • Torstaina 25.3., Kerta peruttu
 • Torstaina 29.4., kerta peruttu

NIVELTREFFIT

Tervetuloa lounastamaan yhdessä ja juttelemaan leppoisia kerran kuussa keskiviikkoisin klo 12:30.   Niveltreffit järjestetään  kahvila Wercafessa, Verkatehtaankatu 4. Tarjolla on keittolounas 6 €hintaan (sis. keitto, salaatti, juoma, leipä ja kahvi). Lounas on omakustanteinen.  Yhdistyksen puolesta paikalla on Marjo Suominen, p. 045 881 3113.

Huom! Toukokuussa toistaiseksi suurin sallittu ryhmäkoko on kuusi. Varaa paikkasi Niveltreffeille ilmoittautumalla etukäteen ma 17.5. mennessä!

Niveltreffien päivämäärät ovat:

to 21.1. / ke 17.2./ ke 17.3./ ke 14.4./ ke 19.5. /ke 16.6./ ke 21.7./ ke 18.8./

LUKUPIIRI

Lukupiiri järjestetään kerran kuussa keskiviikkoisin klo 15.30-17 yhdistyksen tiloissa, Lonttistentie 9 B.

 • 17.2. klo 15.30 Luettavana Kaari Utrion ”Vendela”
 • 24.3. klo 15.30. Luettavana kirjana on Ane Rielin ”Pihka”. Pihka on kaunis kertomus rakkaudesta, uskollisuudesta ja huolehtimisesta. Samaan aikaan se on hyytävä tarina menettämisen ja luopumisen pelosta, vainoharhoista sekä vahingossa syntyvästä pahuudesta. Se palkittiin vuonna 2016 vuoden parhaana pohjoismaisema trillerinä.  Lasiavain-palkinnolla. Ilmoittaudu mukaan ma 22.3. mennessä
 • 28.4. klo 15.30. Luettava kirja Arto Paasilinnan ”Maailman paras kylä”. Ilmoittaudu mukaan 26.4. mennessä. Kerta pidetään ensisijaisesti etäyhteydellä!
 • 26.5. klo 15.30. Luettava kirja Alina Vaatturin ”Oranssia ja sitten pimeää”. Kirjaa kuvataan sanoilla: Voiko dekkari olla feministinen? Ehkä voi ollakin. Nimittäin jos uhrina on nuori tyttö, mutta murhan syy on jotakin muuta kuin se tavallinen tarina. Ilmoittaudu mukaan ma 24.5. mennessä.

 

KEVYEMPÄÄN KUNTOON YHDESSÄ

Kevyempään kuntoon yhdessä -ryhmässä tavataan kerran kuussa ja tähdätään omaan hyvään oloon. Ryhmä kokoontuu syksyllä yhdisyksen tiloissa kerran kuussa keskiviikkoisin:

 • 17.3. klo 15, Kerta peruttu
 • 14.4. klo 15, Kerta peruttu, kesän omia kuntoremppoja suunnitellaan 19.5.
 • 19.5. klo 15. Sään salliessa kerta järjestetään Pääkirjaston sisäpihalla. Sateen sattuessa toimistolla. Ilmoittaudu etukäteen mukaan ma 17.5. mennessä, niin  saat tiedon, missä kerta pidetään.