Vertaisryhmästä tukea ja neuvoja

Sinun ei tarvitse olla yksin nivelvaivojesi kanssa! Vertaisilta ja vertaisryhmistä saat apua nivelrikon ja muiden nivelongelmien kanssa elämiseen ja selviytymiseen. Keskustelu samaa kokeneen kanssa auttaa eteenpäin. Yhdistyksellä on käytössään myös vertaispuhelin, johon soittamalla saa tukea. Puhelimeen vastaa vertaisneuvoja, keneltä voi kysyä neuvoja omaan arkeen.

Vertaistoiminta poikkeusaikana

Vertaispuhelin päivystää

Varotoimenpiteenä koronaviruksen vuoksi emme voi järjestää vertaisryhmiä Nivelyhdistyksen tiloissa 31.5. saakka. Vertaispuhelin kuitenkin on edelleen käytössä ja siihen voi soitella, kun tulee tarvetta keskustella jonkun vertaisen kanssa.  Jos sinulle tulee tarvetta jutella nivelterveyteen liittyvästä asiasta tai saada vaikka pieniä vinkkejä liikuntaan, soita numeroon 050 593 9003. Vertaispuhelin päivystää toistaiseksi arkisin  klo 9-11 sekä 15-17. Muina aikoina tulleisiin puheluihin vastataan ja soitetaan takaisin mahdollisuuksien mukaan!

KAVEREIKSI KOTONA -VERTAISRYHMÄ
VERKOSSA

Tule mukaan uudenlaiseen vertaisryhmään, jossa pääset puhumaan omasta jaksamisestasi, tsemppaamaan muita ja saat vertaistukea. Ryhmän aiheet ja sisältö muokkautuvat osallistujien kiinnostuksen mukaan, mutta teemoina voivat olla muun muassa liikkuminen, ruoanlaitto, puutarhanhoito/parvekeviljely  tai lukeminen.

Ryhmän tapaamiset ovat

Pe 29.5. klo 11 -12.30

Ti 9.6. klo 11-12.30

Alustana käytetään Zoomia.  Jos haluat mukaan tapaamisiin, ilmoittaudu toimistolle 040 351 3833 tai toimisto@nivelposti.fi. Osallistujat saavat sähköpostiinsa linkin ja helpot ohjeet, kuinka liittyä mukaan. Zoom on alusta, joka toimii tietokoneilla, tableteilla sekä älypuhelimissa.

 

MAANANTAIN VERTAISRYHMÄ

Ma 8.6. klo 16-18 Maanantain vertaisryhmä: Lihaskuntoa kotikonstein. Vertaisryhmässä pääsee myös jumppaamaan käytännössä. Sään salliessa ollaan ulkona. Mukana fysioterapeutti Jenna Walldén. Ilmoittaudu viimeistään 8.6.

 

NIVELTREFFIT

To 18.6. klo 13-14 Niveltreffit Verkahovissa. Ilmoittaudu viimeistään 17.6. Mukana yhdistyksen työntekijä. Paikkoja ravintolasta varataan vain ilmoittautumisten mukaisesti.

Torstaina 20.8. klo 13-14 Niveltreffit Verkahovissa. Ilmoittaudu viimeistään 19.8. Paikkoja ravintolasta varataan vain ilmoittautumisten mukaisesti.

 

LUKUPIIRI VERKOSSA

Ke 10.6. klo 15.30 Lukupiiri verkossa. Järjestetään Zoom-sovelluksen kautta. Keskustellaan kirjasta Kari Hotakaisen ”Juoksuhaudantie”. Ilmoittaudu viimeistään 8.6.

 

KAVERIPUHELIN

Yhdistyksen vapaaehtoiset tarjoavat pienimuotoista juttu- ja rupatteluseuraa kaveripuhelimen kautta. Jos haluat jutella kepeästi asiasta kuin asiasta, ota yhteyttä toimistolle ja välitämme numerosi vapaaehtoiselle soittajalle.

 

MIESTEN ILTA

Torstaina 27.8. klo 17-19 Miesten ilta. Aiheena vuoleminen, osallistujat pääsevät itse työstämään puuta illan aikana. Ota mukaasi puukko, jos sinulla on. Muut tarvikkeet saa paikan päältä. Mukana iltaa vetämässä vuolijakonkari Joel Nokelainen. Ilmoittaudu viimeistään 24.8.