Vertaisryhmästä tukea ja neuvoja     

Sinun ei tarvitse olla yksin nivelvaivojesi kanssa! Vertaisilta ja vertaisryhmistä saat apua nivelrikon ja muiden nivelongelmien kanssa elämiseen ja selviytymiseen. Keskustelu samaa kokeneen kanssa auttaa eteenpäin. Yhdistyksellä on käytössään myös vertaispuhelin, johon soittamalla saa tukea. Puhelimeen vastaa vertaisneuvoja, keneltä voi kysyä neuvoja omaan arkeen. Vertaispuhelimen numero on 050 593 9003. Jos numero ei vastaa, kannattaa olla yhteydessä yhdistyksen toimistoon, jolloin välitämme pyynnön eteenpäin ja sinulle soitetaan takaisin.

Vertaistukea voi saada myös henkilökohtaisesti, jolloin sopiva tapa sovitaan tarvitsijan kanssa. Vertaistapaaminen voidaan toteuttaa puhelimitse, kasvotusten tai Teamsin kautta. Kun joku ilmoittaa toiveesta saada jutella ja saada vertaistukea, kysymme vapaaehtoisiltamme mahdollisuutta tarjota keskusteluseuraa ilmoittajan toivomalla tavalla. Tapaamisia voidaan sopia päivään tai iltaan, kuinka kummallekin sopii ja toimisto hoitaa yhteydenpidon kumpaankin.  Jos haluat yksilöllistä vertaistukea, olethan yhteydessä toimistoomme, kaisa.karvonen@nivelposti.fi tai p. 045 23 43 435. Autamme sinua mielellämme!

Kevään 2023 vertaisryhmät

Huom! Keväällä 2023 vertaisryhmiin ei ole ennakkoilmoittaumista muutamia poikkeuksia lukuunottamatta, joista tiedotetaan erikseen

MAANANTAIN VERTAISRYHMÄT

Ryhmät kokoontuvat yhdistyksen tiloissa, Lonttistentie 9 B, Turku. Voit osallistua mukaan myös etäyhteydellä (teams tai puhelin)! Ilmoita ilmoittautumisen yhteydessä, jos tarvitset Teams-linkin osallistumista varten. Katso aina ryhmäkohtainen aloitusaika.

 • Ma 6.2. Maanantain vertaisryhmä: Purentalihaksiston toimintahäiriöt. klo 16.30–18 alustamassa ft Riikka Heinonen
 • Ma 13.2. Käden ja olkapään nivelrikon vertaisryhmä klo 13-14.30
 • Ma 27.2. Nilkan ja jalkaterän nivelrikon vertaisryhmä klo 13-14.30
 • Ma 6.3. Maanantain vertaisryhmä: Selän itsehoito. klo 16.30–18 alustamassa ft Ina Vihilehti.
 • Ma 13.3. Lonkan ja polven nivelrikon vertaisryhmä  klo 13-14.30
 • Ma 20.3. Käden ja olkapään nivelrikon vertaisryhmä klo 13-14.30
 • Ma 27.3. Nilkan ja jalkaterän nivelrikon vertaisryhmä klo 13-14.30
 • Ma 3.4. Maanantain vertaisryhmä: Mitä on osteopatia? klo 16.30–18 alustamassa osteopaatti Eero Aaltonen.
 • Ma 24.3. Lonkan ja polven nivelrikon vertaisryhmä  klo 13-14.30

VOIN HYVIN! -ryhmä

Ryhmässä saa vertaistukea omien elämäntapojen muuttamiseen ja kuulee muiden kokemuksesta, johon omaa hyvää oloa voi peilata. Ensimmäisellä kerralla mukana on ft Sanna Niemi, joka puhuu aiheesta: Kuinka lähteä liikkeelle elämäntapamuutoksessa, mitä se vaatii ja kuinka motivoida itseä.  Tulevina kuukausina ryhmässä puhutaan sitten vertaiskokemuksia esimerkiksi ruokavaliosta, levosta ja liikunnasta.

Ryhmään voi osallistua myös etäyhteydellä. Ole silloin yhteydessä toimistolle ja saat ilmoittautumislinkin. Toimiston yhteystiedot: toimisto(at)nivelposti.fi tai P. 040 351 3833.  Vertaisohjaajana Tuula Jansson.

Kevään kokoontumispäivät ovat:

 • Ti 14.2. 16.30-18.30
 • Ti 7.3. 16.30-18
 • Ti 3.4. 16.30-18 
 • Jos osallistujat toivovat kokoontumista vielä toukokuuksi, sovitaan ajankohta kevään aikana ryhmässä.

KAFFETREFFIT

Kaffetreffit ovat vapaamuotoista kahvittelua ja Skip-Bon pelaamista kerran kuukaudessa torstaisin klo 10-12.  Kaffetreffeillä voi kahvittelun ja pelailun lomassa leppoisasti jutella omista vaivoista ja tutustua uusiin ihmisiin. Kaffetreffit järjestetään yhdistyksen tiloissa, Lonttistentie 9 B.

Kevään 2023 päivämäärät:

 • To 16.2.
 • To 16.3.
 • To 27.4.

NIVELTREFFIT

Tammi-Helmikuu

Niveltreffit järjestetään tammi-helmikuussa kerran kuussa tiistaisin klo 12:30 kahvila Wercafessa, Verkatehtaankatu 4. Tarjolla on keittolounas 7 € hintaan (sis. keitto, salaatti, juoma, leipä ja kahvi). Lounas on omakustanteinen.  Yhdistyksen puolesta paikalla on Marjo Suominen, p. 045 881 3113. Helmikuun lopussa Verkahovin kahvila lopettaa, jolloin niveltreffit siirtyvät uuteen paikkaan.

Tapaamispäivät Verkahovissa

 • Ti 17.1.
 • Ti 21.2.

Maalis-kesäkuu ja elokuu

Niveltreffit järjestetään maalis-kesäkuussa sekä elokuussa kerran kuussa tiistaisin klo 13 Turun Kellariravintolassa, Linnankatu 16. Tarjolla on keittolounas 10 € hintaan tai koko lounasbuffet 12,7 € hintaan. Lounas on omakustanteinen.  Yhdistyksen puolesta paikalla on Marjo Suominen, p. 045 881 3113.

Tapaamispäivät Kellariravintolassa

 • Ti 21.3.
 • Ti 18.4.
 • Ti 16.5.
 • Ti 20.6.
 • Ti 15.8.

Lisäksi kesällä myös Niveltreffit rannalla ti 1.8. klo 15 Ekvallan uimarannalla, os. Kakskerrantie 618. Tapaaminen Ekvallan esteettömällä uimarannalla, joka sijaitsee Satavan saarella Kakskerran ja Hirvensalon välissä. Matkaa Turun keskustasta on sinne n. 10 km, mutta matka taittuu kätevästi autolla, bussilla tai polkupyörällä. Varaa mukaasi uima-asu, aurinkovoidetta, sekä riittävästi evästä ja juotavaa. Ekvallan uimarannalla voi olla myös kahvila auki, mutta elokuun aukioloajoista ei vielä ole varmuutta. Uimarannalla on pukukopit vaatteiden vaihtoa varten, wc sekä pöytiä, missä nauttia eväistä. Yhdistyksestä mukana on vapaaehtoisemme Marjo, p. 045 881 3113.

 

LUKUPIIRI

Lukupiiri järjestetään kerran kuussa keskiviikkoisin klo 17-18.30 yhdistyksen tiloissa, Lonttistentie 9 B.

Kevään 2023 päivämäärät ja luettavat kirjat:

 • Ke 18.1. Kyung-sook, Shin: Hovitanssija. Hovitanssija kertoo pakahduttavan naiskohtalon Geishan muistelmien ja Madame Butterflyn hengessä. Kohtalo kuljettaa kuvankauniin korealaisnaisen Yi Jinin kauas merten taakse, kun nuori ranskalainen diplomaatti rakastuu häneen.  Pariisissa häntä odottaa erilainen vapaus kuin Koreassa. Syvimpiä surujaan Yi Jin ei kuitenkaan onnistu jättämään taakseen. Kiihkeästi hän kamppailee kahden kulttuurin välissä ja kaipaa Koreaan.
 • Ke 15.2. Gerald Murnane: Tasangot. Australian merkittävimmän nykykirjailijan kaunis, unenomainen kuvaus ihmisistä elämän toiseudessa. Elokuvantekijä saapuu tasankoalueelle, kaukana kaikesta, kerätäkseen materiaalia tulevaa elokuvaansa varten. Hän tutustuu tasankojen miehiin – sukuihin, joiden historia, kulttuuri ja mytologia muuttavat hänen maailmankuvansa. Kokonainen manner paljastaa kehonsa teoksessa, joka yhdistää näkyvän ja näkymättömän, äärellisen ja äärettömän.
 • Ke 15.3. Marie Benedict: Rouva Einstein. Marie Benedict herättää kiehtovasti henkiin erään historian unohdetun tiedenaisen tarinan. Mileva ”Mitza” Marić on aina ollut hieman erilainen kuin muut tytöt. Vuonna 1896 hän opiskelee ainoana naisena fysiikkaa Zürichin yliopistossa. Siellä hän kohtaa Albert Einsteinen ja avioituu tämän kanssa.  Mileva Marić oli nerokas fyysikko itsekin. Mikä oli hänen roolinsa Einsteinin suhteellisuusteorian synnyssä? Oliko hän pelkästään taustahahmo, joka laski ja ratkoi monimutkaisia matemaattisia yhtälöitä vai oliko hänen merkityksensä suhteellisuusteorian syntyyn oletettua suurempi? Kirja avaa meille ikkunan nerokkaan naisen elämään, jonka oma säkenöivä valo jäi Albert Einsteinin valtavaan varjoon.
 • Ke 12.4. Väisänen, Hannu: Vanikan palat. Viisikymmenluvun oululainen varuskunta-alue, lausuntataiteeseen ja alkoholiin mieltynyt vääpeli, hänen viisi lastaan, kotisisaria ja äitipuolia jotka tulevat ja menevät. Yhteisö jossa kaikki tietävät toistensa asiat, koti jossa mikä hyvänsä jännittävä radionkuunteluhetki tai perhejuhlan tuntua tavoitteleva tuokio saattaa kääntyä selkäsaunaksi. Pojista toiseksi nuorimmalle kaikki on kuitenkin ihmeiden mosaiikkia: Aliupseerien naiset ry:n järjestämä sininen kuvaelma, luistelunäytös, englantilaisten upseerien vierailu, narulle ihmeellisiin asentoihin jäätyvä pyykki, kirjuri Lystilän taiturillinen jalkarätin käärintä… Vanikan palat kertoo rosoisenkirjavasta elämästä, joka opetti tulevalle taiteilijalle mitä värit, valo ja eheys ovat.
 • Ke 10.5. Restrepo, Laura: Intohimon saari. Koralliriutta, samea laguuni, loputonmeri ja kolmetoista palmua. Pieneltä atollilta keskeltä Tyyntä valtamertapelastetaan vuonna 1917 joukko meksikolaisia naisia ja lapsia, jotka ovatselvinneet siellä yhdeksän vuotta, lopulta enää mustekalat, lokit ja kookoksetravintonaan. Itäisellä Tyynellä valtamerellä sijaitseva Clippertonin saari onmerenkulun historian aikana ollut merirosvojen suojasatama, guanolouhos jaMeksikon armeijan tukikohta. Parhaimmillaan kuuden neliökilometrin atollillaoli 1900-luvun alussa satakunta asukasta. Sitten oikukas kohtalo, Meksikonsisällissota, ensimmäinen maailmansota ja vähiin käyvät sitruunat puuttuivatpeliin. Palkittu kolumbialaiskirjailija Laura Restrepo selvittää Clippertoninkuuluisimpien haaksirikkoisten vaiheita tositapahtumiin perustuvassaesikoisteoksessaan vuodelta 1989.
KÄVELYKAVERI-TOIMINTA

Ulkoilu virkistää ja kävely on mukavampaa seurassa! Autamme halukkaita löytämään kävelykaverin: ilmoittaudu, niin saatamme yhteen kävelyseuraa kaipaavat läheltä toisiaan.

Voit ilmoittautua mukaan

 • Verkkolomakkeella klikkaamalla tästä
 • Ilmoittamalla yhteystietosi sekä mistä haet kävelykaveria toimistolle: toimisto(at)nivelposti.fi tai puhelimitse 040 351 3833
KEVÄTLEIRI ”LÄNNEN TIE”

Pe-su 24.-26.3.2023
Päiväkävijät ovat mukana la 25.3.2023.

Leiri järjestetään Sinapin leirikeskuksessa Turun Kakskerrassa.

Ohjelmassa hyvinvointia, liikuntaa ja hauskanpitoa. Majoitus 2 hengen huoneissa. Hinta 70 € (sis. ruoat, ohjelma, liinavaatteet) tai 30 € (sis. ruoat ja ohjelman) / lauantaipäivään osallistuminen.
Leiriläiseksi voi ilmoittautua osoitteessa https://www.lyyti.in/nivelleiri24-260323, päiväkävijäksi osoitteessa https://www.lyyti.in/nivelleirinpaivakaynti032023 tai soittamalla toimistoon numeroon 040 351 3833.

Huom! Ilmoittautuminen avataan 6.2. klo 9 ja se päättyy 27.2. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ensikertalaisille varataan leirin kiintiöstä 10 paikkaa, joita pidetään avoinna 6.-12.2. Tämän jälkeen jäljelle jäänet paikat menevät yleiseen jakoon. Ensikertalaiset ilmoittautuvat soittamalla toimistoon.

Jos et pääse mukaan, muista perua ilmoittautumisesi. Peruuttamatta jätetyistä ilmoittautumisista peritään 50 € maksu.

Leiri järjestetään yhteistyössä Turun ja Kaarinan seurakunnan Diakoniatyön kanssa.