On upeiden vapaaehtoistemme ansiota, että voimme tarjota näinkin laajasti toimintaa ja tukea jäsenillemme. Tällä hetkellä toimintaa pyöritetään yli 80 vapaaehtoisen avulla. Koulutamme ja perehdytämme vapaaehtoiset tehtäviinsä.

Vapaaehtoiseksi tai haluatko ilmoittautua mukaan koulutuksiin?
Ota yhteyttä:

Vapaaehtoistyön koordinaattori
Kaisa Karvonen
P. 045 2343435
kaisa.karvonen@nivelposti.fi

Koulutuksia vapaaehtoisille

Vapaaehtoisille tarjotut koulutukset ova maksuttomia osallistujille!

 Koulutus luentokerhojen vetäjille kaupungin hyvinvointikeskuksiin

Kiinnostaako vapaaehtoistyö Turun Seudun Nivelyhdistyksessä? Haemme muutamaa luentokerhon vetäjää vuodelle 2023. Turun Seudun Nivelyhdistys tekee yhteistyötä hyvinvointialueen kanssa ja järjestää Lehmusvalkamassa, Ruusukorttelissa ja Vuokkokodissa kerran kuussa tapahtuvaa luentokerhotoimintaa, jossa katsotaan nivelverkko-luento sekä käydään keskustelua aiheesta.

Kerhon ohjaamisesta kiinnostuneille järjestetään koulutus maanantaina 30.1. klo 13-15 Nivelyhdistyksen tiloissa, Lonttistentie 9 B 15. Koulutuksessa käydään läpi kerhojen toiminta sekä kevään aikatauluja ja sisältöä. Ilmoittaudu mukaan to 26.1. mennessä Kaisa Karvoselle, kaisa.karvonen@nivelposti.fi tai 045 23 43 435. Koulutuksessa on tarjolla pientä purtavaa, joten ilmoita samalla mahdolliset ruoka-aineallergiat tai rajoitteet

Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi

  • Järjestetään syksyllä 2023

Vapaaehtoisten peruskurssi järjestetään yhdistyksen tiloissa, Lonttistentie 9 B 15.

Uusille vapaaehtoisille ja vapaaehtoisuudesta kiinnostuneille suunnat­tu vapaaehtoistoiminnan peruskurssi. Kurssilla saat hyvän tietopaketin vapaaehtoisena toimimisesta ja kuulet eri mahdollisuuksista toimia mukana yhdistyksessä. Vapaaehtoistoimintaa voit tehdä esimerkiksi yhdistyksen toimikunnissa, ryhmän ohjaajana, yhdistysesittelyjen pitäjänä tai vertaistukitoiminnan parissa.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset vapaaehtoistyön koordinaattori Kaisa Karvonen, 045 23 43 435 tai kaisa.karvonen@nivelposti.fi.

Vapaaehtoistoiminnan jatkokurssi

Vapaaehtoistoiminnan jatkokurssilla saat lisävalmiuksia vapaaehtoisena toimimiseen.  Jatkokurssi jakaantuu kahteen osaan, joista voit osallistua kumpaankin tai vain toiseen illoista. Keväällä 2023 jatkokurssin aiheet ja ajankohdat ovat:

  • Huom! Tämä koulutus on siirretty tiistaille 25.4. klo 16.30-18. Aiheena toisen kohtaaminen ja vertaistukena toimiminen. Ilta pidetään Nivelyhdistyksen tiloissa, Lonttistentie 9 B 15. Ilmoittaudu mukaan to 20.4. mennessä.
  • Huom! Tämä osio pidetään elo-syyskuun vaihteessa 2023 klo 16.30-18. Aiheena vapaaehtoistoiminnan pulmanpaikat. Ilta pidetään Nivelyhdistyksen tiloissa, Lonttistentie 9 B 15.

Mihin vapaaehtoisia tarvitaan?

Alla esimerkkejä vaihtoehdoista.

Hallitus

Yhdistyksen hallitusta johtaa puheenjohtaja. Sekä puheenjohtajan että hallituksen vaalit käydään marraskuussa yhdistyksen syyskokouksessa. Hallituksen jäsenten kausi on kaksivuotinen ja puheenjohtajan yksivuotinen. Hallitus vastaa yhdistyksen toiminnan kokonaisuudesta ja kehittää sitä eteenpäin. Hallitus kokoontuu yleensä kuukausittain pois lukien kesäkuukaudet. Hallituksen jäsenille ei makseta kokouspalkkioita, mutta syntyneet kulut korvataan.

Hallituksen jäsenet ovat eri alojen osaajia ja työssä tarvitaan kaikenlaista kokemusta. Mikäli sinua kiinnostaa hallitustyö, kannattaa keskustella asiasta toiminnanjohtajan, puheenjohtajan tai hallituksen jäsenen kanssa. Yhteystiedot löytyvät https://nivelposti.fi/yhteystiedot-2/.

Tapahtumat toimistolla

Tapahtumissa kaivataan usein vapaaehtoisia auttamaan kahvittamisessa sekä hoitamaan käytännön asioita yhdessä yhdistyksen työntekijöiden kanssa. Toimistolla on esimerkiksi avoimien ovien päiviä, jolloin päivän aikana tarjoillaa kahvia vieraille.

Esittelyt

Osallistumme erilaisiin tapahtumiin, joissa kerromme yhdistyksen toiminnasta. Myös jokakeväinen nivelterveysviikko työllistää runsaasti vapaaehtoisia, kun olemme esittelemässä toimintaamme apteekeissa. Lisäksi TULE-tietokeskuksen kerran kuukaudessa järjestettäviin yhdistyspäiviin tarvitaan päivystäjiä. Kysy lisää toimistolta!

Vertaisryhmät

Vertaisryhmät tarjoavat tukea ja apua nivelrikon ja muiden nivelongelmien kanssa elämiseen ja selviytymiseen. Tärkeää on keskustella muiden samoja kokemuksia läpikäyvien kanssa. Vertaisryhmien ohjaajat koulutetaan ja heillä on itselläänkin kokemusta erilaisista nivelongelmista. Sinun ei tarvitse olla terveydenhuollon ammattilainen, sillä vertaistuessa jaetaan oman arjen ongelmia muiden kanssa luottamuksellisesti. Jos haluat kouluttautua vertaisohjaajaksi, niin ota yhteyttä meihin.

Liikunta-avustajat

Liikunta-avustajat avustavat yhdistyksen allasjumppa- ja kuntosaliryhmissä. Kauden alussa avustajat noutavat toimistolta ryhmänsä osallistujalistan, johon kirjataan ryhmäläisten käynnit kauden aikana. Kauden päätteeksi avustaja kerää listaan tiedon ryhmässä seuraavalla kaudella jatkavista osallistuja ja lista palautetaan toimistolle. Avustaja jakaa myös osallistumismaksulaskut oman ryhmänsä jäsenille. Impivaaran kuntosaliryhmissä avustajat kokoavat ryhmän kassojen luona ja jakavat sisäänpääsyyn tarvittavat rannekkeet. Allasjumpissa avustaja merkitsee kausikävijöiden lisäksi sarjakortilla jumppaavien kortteihin käytetyn jumppakerran. Allasavustaja voi myös tarpeen mukaan autella pukeutumisessa ja peseytymisessä sekä neuvoo mielellään käytännön asioissa. Avustajille järjestetään yhteisiä koulutuksia ja tapaamisia kaksi kertaa vuodessa.

Virkistystoimikunta

Virkistystoimikunta huolehtii jäsenmatkojen suunnittelusta ja ideoinnista. Jos käyt mielelläsi retkillä ja teatterimatkoilla, voit tarjoutua matkanjohtajaksi tai ilmoittaa kiinnostuksesi tulla mukaan virkistystoimikuntaan, joka kokoontuu noin parin kuukauden välein.  Matkanjohtajana vastuullasi on huolehtia siitä, että ryhmä pysyy koossa, ruokailu sujuu jouhevasti ja kaikilla on mukava tunnelma. Sopivassa kohtaa voit järjestää matkalaisille myös arpajaiset. Retken määränpää voi olla mitä tahansa kotikylän kesäteatterista maakuntamatkoihin tai joulumarkkinoista ydinvoimalaan.

Ulkomaanmatkat järjestämme aina yhteistyössä matkatoimiston kanssa.

Lehti- ja luentotoimikunnat

Jos olet kiinnostunut kehittämään yhdistyksen tiedotusta, on lehti- tai luentotoimikunta sinua varten. Lehtitoimikunnassa suunnitellaan ja tehdään kaksi kertaa vuodessa ilmestyvää Nivelposti-lehteä. Luentotoimikunnassa pääset taas vaikuttamaan yhdistyksen pitämiin asiantuntijaluentoihin ja niiden aiheisiin. Tiedotustoiminnan kehittämisen lisäksi tarvitsemme aika ajoin apua yhdistyksen esitteiden ja tapahtumamainosten jakamiseen. Autosta on hyötyä, mutta se ei ole pakollinen. Esitteitä jaetaan moniin Turun seudun terveydenhuollon toimipisteisiin ja apteekkeihin.

Liikuntatoimikunta

Yhdistyksen liikuntatoimintaa ohjaa liikuntatoimikunta. Siinä vapaaehtoiset suunnittelevat ja ideoivat erilaisia liikuntaryhmiä ja -tapahtumia, joilla lisätään jäsenten hyvinvointia. Voit ehdottaa omia ideoitasi liikuntatoimikunnalle tai sitten ilmoittautua mukaan suunnittelemaan osaksi toimikuntaa.

Vapaaehtoistyön toimikunta

Vapaaehtoistyön toimikunnassa suunnitellaan yhdessä yhdistyksen vapaaehtoisten toimintaa. Siellä mietitään vapaaehtoisille suunnatut koulutukset ja virkistystapahtumat sekä parannetaan vapaaehtoistyön merkityksellisyyttä ja tunnettuutta.