On upeiden vapaaehtoistemme ansiota, että voimme tarjota näinkin laajasti toimintaa ja tukea jäsenillemme. Tällä hetkellä toimintaa pyöritetään yli 80 vapaaehtoisen avulla. Koulutamme ja perehdytämme vapaaehtoiset tehtäviinsä.

Vapaaehtoiseksi tai haluatko ilmoittautua mukaan koulutuksiin?
Ota yhteyttä:

Vapaaehtoistyön koordinaattori
Kaisa Karvonen
P. 045 2343435
kaisa.karvonen@nivelposti.fi

 

Koulutuksia vapaaehtoisille

Vapaaehtoisille tarjotut koulutukset ova maksuttomia osallistujille!

Vapaaehtoistoiminnan jatkokurssi

  • 1. osa 4.2. klo 16.30-18.30
  • 2. osa klo 16.2. klo 16.30-18.30

Vapaaehtoisten jatkokurssi järjestetään yhdistyksen tiloissa, Lonttistentie 9 B 15.

Kahden illan aikana käydään läpi pulmanpaikkoja vapaaehtoistyössä ja ratkaisunavaimia sekä omia voimavaroja ja jaksamista vapaaehtoisena. Teemoja käsitellään keskusteluiden ja harjoitusten avulla. Jatkokurssi toteutetaan pienryhmänä eli mukaan otetaan enintään 7 henkeä. Ilmoittaudu mukaan 28.1. mennessä.

 

Luento- ja esittelykoulutus vapaaehtoisille

Etsimme vapaaehtoisia yhdistysesittelijöitä, luentoavustajia sekä luentokerhojen vetäjiä. Olisitko sinä yksi heistä?

  • Yhdistysesittelijänä voit käydä kertomassa yhdistyksestä esimerkiksi muille yhdistyksille ja yhteisöille.
  • Luentoavustajana huolehdit Nivelverkko-luennolla yhdessä muiden avustajien kanssa esimerkiksi yhdistyksen esitteiden jaosta.
  • Luentokerhon vetäjänä pääset mukaan täysin uuteen, Turun kaupungin kanssa yhteistyössä järjestettävään toimintaan, jonka tarkoituksena on tarjota fyysisesti esteetön tapa osallistua Nivelverkko-luennoille.

Torstaina 8.4. Luento- ja esittelykoulutus klo 17–19. Koulutuksessa saa perustiedot yhdistyksestä sekä avustustehtävistä, jotta voi toimia vapaaehtoisena esittelijänä tai luentoavustajana.  Samalla voit ilmoittautua mukaan esittelytilaisuuksiin tai luennoille. Ilta järjestetään yhdistyksen tiloissa, Lonttistentie 9 B 15. Ilmoittaudu mukaan 1.4. mennessä.

 

Vertaisena toimiminen ja oman tarinan kertominen

Tiistaina 16.3. Koulutus vertaisvetäjille ja siitä kiinnostuneille klo 16–18 yhdistyksen tiloissa, Lonttistentie 9 B 15. Aihe vertaisena toimiminen, oman tarinan kertominen. Mukana kokemuskoulutuksen käynyt Pirkko Karimeri-Essén.  Illan aikana keskustellaan kuinka tuoda omaa tarinaa esiin, kuinka kertoa omista vaivoista vertaisena muille.  Ilmoittaudu mukaan 11.3. mennessä.

 

Mihin vapaaehtoisia tarvitaan?

Alla esimerkkejä vaihtoehdoista.

Tapahtumat toimistolla

Tapahtumissa kaivataan usein vapaaehtoisia auttamaan kahvittamisessa sekä hoitamaan käytännön asioita yhdessä yhdistyksen työntekijöiden kanssa. Toimistolla on esimerkiksi avoimien ovien päiviä, jolloin päivän aikana tarjoillaa kahvia vieraille.

Esittelyt

Osallistumme erilaisiin tapahtumiin, joissa kerromme yhdistyksen toiminnasta. Myös jokakeväinen nivelviikko työllistää runsaasti vapaaehtoisia, kun olemme esittelemässä toimintaamme apteekeissa. Lisäksi TULE-tietokeskuksen kerran kuukaudessa järjestettäviin yhdistyspäiviin tarvitaan päivystäjiä. Kysy lisää toimistolta!

Vertaisryhmät

Vertaisryhmät tarjoavat tukea ja apua nivelrikon ja muiden nivelongelmien kanssa elämiseen ja selviytymiseen. Tärkeää on keskustella muiden samoja kokemuksia läpikäyvien kanssa. Vertaisryhmien ohjaajat koulutetaan ja heillä on itselläänkin kokemusta erilaisista nivelongelmista. Sinun ei tarvitse olla terveydenhuollon ammattilainen, sillä vertaistuessa jaetaan oman arjen ongelmia muiden kanssa luottamuksellisesti. Jos haluat kouluttautua vertaisohjaajaksi, niin ota yhteyttä meihin.

Liikuntaryhmien avustajat

Vesijumpissa ja kuntosaleilla yhdistyksessä on liikunta-avustaja.  Kuntosaleilla he merkkaavat ylös kävijät ja voivat aina pientä neuvoa antaa laitteista, kun ovat itse kokeneita kävijöitä.

Verkahovin vesijumpissa on joka ryhmälle nimetty allasavustaja, joka merkitsee listaan osallistujien nimetä. ryhmässä käyvät 10-korttilaiset antavat hänelle kortin, johon allasavustaja merkkaa kerran käytetyksi.  Allasavustaja voi myös tarpeen mukaan autella pukeutumisessa ja peseytymisessä sekä neuvoo mielellään käytännön asioissa.

Virkistystoimikunta

Virkistystoimikunta huolehtii jäsenmatkojen suunnittelusta ja ideoinnista. Jos käyt mielelläsi retkillä ja teatterimatkoilla, voit tarjoutua matkanjohtajaksi tai ilmoittaa kiinnostuksesi tulla mukaan virkistystoimikuntaan, joka kokoontuu noin parin kuukauden välein.  Matkanjohtajana vastuullasi on huolehtia siitä, että ryhmä pysyy koossa, ruokailu sujuu jouhevasti ja kaikilla on mukava tunnelma. Sopivassa kohtaa voit järjestää matkalaisille myös arpajaiset. Retken määränpää voi olla mitä tahansa kotikylän kesäteatterista maakuntamatkoihin tai joulumarkkinoista ydinvoimalaan. Ulkomaanmatkoissa meillä on aina mukana matkatoimisto apuna käytännönjärjestelyissä.

Lehti- ja luentotoimikunnat

Jos olet kiinnostunut kehittämään yhdistyksen tiedotusta, on lehti- tai luentotoimikunta sinua varten. Lehtitoimikunnassa suunnitellaan ja tehdään kaksi kertaa vuodessa ilmestyvää Nivelposti-lehteä. Luentotoimikunnassa pääset taas vaikuttamaan yhdistyksen pitämiin asiantuntijaluentoihin ja niiden aiheisiin. Tiedotustoiminnan kehittämisen lisäksi tarvitsemme aika ajoin apua yhdistyksen esitteiden ja tapahtumamainosten jakamiseen. Autosta on hyötyä, mutta se ei ole pakollinen. Esitteitä jaetaan moniin Turun seudun terveydenhuollon toimipisteisiin ja apteekkeihin.

Liikuntatoimikunta

Yhdistyksen liikuntatoimintaa ohjaa liikuntatoimikunta. Siinä vapaaehtoiset suunnittelevat ja ideoivat erilaisia liikuntakursseja ja tapahtumia, joilla lisätään jäsenten hyvinvointia. Voit ehdottaa omia ideoitasi liikuntatoimikunnalle tai sitten ilmoittautua mukaan suunnittelemaan osaksi toimikuntaa.

Vapaaehtoistyön toimikunta

Vapaaehtoistyön toimikunnassa suunnitellaan yhdessä yhdistyksen vapaaehtoisten toimintaa. Siellä mietitään vapaaehtoisille suunnatut koulutukset ja virkistystapahtumat sekä parannetaan vapaaehtoistyön merkityksellisyyttä ja tunnettuutta.