On upeiden vapaaehtoistemme ansiota, että voimme tarjota näinkin laajasti toimintaa ja tukea jäsenillemme. Tällä hetkellä toimintaa pyöritetään yli 60 vapaaehtoisen avulla. Koulutamme ja perehdytämme vapaaehtoiset tehtäviinsä.

Vapaaehtoiseksi tai haluatko ilmoittautua mukaan koulutuksiin?
Ota yhteyttä:

Vapaaehtoistyön koordinaattori
Kaisa Karvonen
P. 045 2343435
kaisa.karvonen@nivelposti.fi

Koulutuksia vapaaehtoisille

Vapaaehtoisille tarjotut koulutukset ovat maksuttomia osallistujille!

Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi

  • Tiistaina 17.10. Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi klo16.30–19. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 11.10.

Vapaaehtoisten peruskurssi järjestetään yhdistyksen tiloissa, Lonttistentie 9 B 15.

Uusille vapaaehtoisille ja vapaaehtoisuudesta kiinnostuneille suunnat­tu vapaaehtoistoiminnan peruskurssi. Kurssilla saat hyvän tietopaketin vapaaehtoisena toimimisesta ja kuulet eri mahdollisuuksista toimia mukana yhdistyksessä. Vapaaehtoistoimintaa voit tehdä esimerkiksi yhdistyksen toimikunnissa, ryhmän ohjaajana, yhdistysesittelyjen pitäjänä tai vertaistukitoiminnan parissa.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset vapaaehtoistyön koordinaattori Kaisa Karvonen, 045 23 43 435 tai kaisa.karvonen@nivelposti.fi.

Vapaaehtoistoiminnan jatkokurssi

Vapaaehtoistoiminnan jatkokurssilla saat lisävalmiuksia vapaaehtoisena toimimiseen.  Jatkokurssi jakaantuu kahteen osaan, joista voit osallistua kumpaankin tai vain toiseen illoista. Keväällä 2023 jatkokurssin aiheet ja ajankohdat ovat:

  • Keskiviikkona 20.9. klo 16.30-18.30. Aiheena vapaaehtoistoiminnan pulmanpaikat. Keskustellaan myös kriiseistä. Ilta pidetään Nivelyhdistyksen tiloissa, Lonttistentie 9 B 15. Ilmoittaudu mukaan to 14.9. mennessä. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä mahdolliset ruoka-aineallergiat, sillä tarjolla on pientä purtavaa.
  • Keskiviikkona 18.10. klo 17-19 järjestetään vapaaehtoisille suunnattu koulutus, jonka aiheena on toisen kohtaaminen ja vertaistukena toimiminen. Aihetta lähestytään toiminnallisin menetelmin ja keskusteluin.  Koulutus järjestetään Nivelyhdistyksen tiloissa, Lonttistentie 9 B 15 (kulku Helsinginkadun puolelta).  Ilmoittaudu mukaan viimeistään to 12.10. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä mahdolliset ruoka-aineallergiat, sillä tarjolla on pientä purtavaa.

Mihin vapaaehtoisia tarvitaan?

Alla esimerkkejä vaihtoehdoista.

Hallitus

Yhdistyksen hallitusta johtaa puheenjohtaja. Sekä puheenjohtajan että hallituksen vaalit käydään marraskuussa yhdistyksen syyskokouksessa. Hallituksen jäsenten kausi on kaksivuotinen ja puheenjohtajan yksivuotinen. Hallitus vastaa yhdistyksen toiminnan kokonaisuudesta ja kehittää sitä eteenpäin. Hallitus kokoontuu yleensä kuukausittain pois lukien kesäkuukaudet. Hallituksen jäsenille ei makseta kokouspalkkioita, mutta syntyneet kulut korvataan.

Hallituksen jäsenet ovat eri alojen osaajia ja työssä tarvitaan kaikenlaista kokemusta. Mikäli sinua kiinnostaa hallitustyö, kannattaa keskustella asiasta toiminnanjohtajan, puheenjohtajan tai hallituksen jäsenen kanssa. Yhteystiedot löytyvät https://nivelposti.fi/yhteystiedot-2/.

Tapahtumat toimistolla

Tapahtumissa kaivataan usein vapaaehtoisia auttamaan kahvittamisessa sekä hoitamaan käytännön asioita yhdessä yhdistyksen työntekijöiden kanssa. Toimistolla on esimerkiksi avoimien ovien päiviä, jolloin päivän aikana tarjoillaa kahvia vieraille.

Esittelyt

Osallistumme erilaisiin tapahtumiin, joissa kerromme yhdistyksen toiminnasta. Myös jokakeväinen nivelterveysviikko sekä avoimet ovet syksyllä tarjoavat tehtäviä vapaaehtoisille, kun silloin on kaikkea extraa tarjolla. Lisäksi TULE-tietokeskuksen kerran kuukaudessa järjestettäviin yhdistyspäiviin tarvitaan päivystäjiä. Kysy lisää toimistolta!

Vertaisryhmät

Vertaisryhmät tarjoavat tukea ja apua nivelrikon ja muiden nivelongelmien kanssa elämiseen ja selviytymiseen. Tärkeää on keskustella muiden samoja kokemuksia läpikäyvien kanssa. Vertaisryhmien ohjaajat koulutetaan ja heillä on itselläänkin kokemusta erilaisista nivelongelmista. Sinun ei tarvitse olla terveydenhuollon ammattilainen, sillä vertaistuessa jaetaan oman arjen ongelmia muiden kanssa luottamuksellisesti. Jos haluat kouluttautua vertaisohjaajaksi, niin ota yhteyttä meihin.

Retkien vetäjä

Haluatko lähteä suunnittelemaan ja ideoimaan jäsenmatkoja? Jos käyt mielelläsi retkillä ja teatterimatkoilla, voit tarjoutua matkanjohtajaksi.  Matkanjohtajana vastuullasi on huolehtia siitä, että ryhmä pysyy koossa, ruokailu sujuu jouhevasti ja kaikilla on mukava tunnelma. Sopivassa kohtaa matkalaisille voi järjestää myös arpajaiset. Retken määränpää voi olla mitä tahansa kotikylän kesäteatterista maakuntamatkoihin tai joulumarkkinoista taidemuseoihin.

Ulkomaanmatkat sekä yön yli kestävät retket järjestämme aina yhteistyössä matkatoimiston kanssa.

Lehti- ja luentotoimikunnat

Jos olet kiinnostunut kehittämään yhdistyksen tiedotusta, on lehti- tai luentotoimikunta sinua varten. Lehtitoimikunnassa suunnitellaan ja tehdään kaksi kertaa vuodessa ilmestyvää Nivelposti-lehteä. Luentotoimikunnassa pääset taas vaikuttamaan yhdistyksen pitämiin asiantuntijaluentoihin ja niiden aiheisiin. Tiedotustoiminnan kehittämisen lisäksi tarvitsemme aika ajoin apua yhdistyksen esitteiden ja tapahtumamainosten jakamiseen. Autosta on hyötyä, mutta se ei ole pakollinen. Esitteitä jaetaan moniin Turun seudun terveydenhuollon toimipisteisiin ja apteekkeihin.

Liikuntatoimikunta

Yhdistyksen liikuntatoimintaa ohjaa liikuntatoimikunta. Siinä vapaaehtoiset suunnittelevat ja ideoivat erilaisia liikuntaryhmiä ja -tapahtumia, joilla lisätään jäsenten hyvinvointia. Voit ehdottaa omia ideoitasi liikuntatoimikunnalle tai sitten ilmoittautua mukaan suunnittelemaan osaksi toimikuntaa.

Vapaaehtoistyön toimikunta

Vapaaehtoistyön toimikunnassa suunnitellaan yhdessä yhdistyksen vapaaehtoisten toimintaa. Siellä mietitään vapaaehtoisille suunnatut koulutukset ja virkistystapahtumat sekä parannetaan vapaaehtoistoiminnan merkityksellisyyttä ja tunnettuutta.