Nivelterveysviikko 19.-25.4.2021

Nivelterveysviikkoa juhlitaan tänä vuonna uudistuneella tavalla ja osa tapahtumista on siirretty livelähetyksiksi verkkoon. Nivelterveysviikko järjestetään yhteistyössä  Suomen Nivelyhdistyksen kanssa.

Turun Seudun Nivelyhdistyksen ohjelma Nivelterveysviikolla

Maanantaina 19.4. klo 16.30-18 Maanantain vertaisryhmä: Tutustuminen Kunnonkotiin ja nivelrikkoisen arkea helpottaviin apuvälineisiin. Ryhmä järjestetään etäluentona, joten saat ilmoittautumislinkin sähköpostiisi ennen tapahtuman alkua. Ilmoittaudu etukäteen toimistolle, toimisto@nivelposti.fi. Mukaan otetaan enintään 30 osallistujaa ja paikan varataan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Keskiviikkona 21.4. Kirje vanhukselle -tempaus

Koronarajoitusten vuoksi emme vielä pääse Vuokkokotiin piristämään vanhuksia ulkoilemalla heidän kanssaan. Sen sijaan voimme ilahduttaa heidän arkeaan lähettämälle heille kortin tai kirjeen! Voit lähettää joko yksittäisen tervehdyskortin tai alkaa pidempiaikaiseksi kirjekaveriksi vanhukselle. Toimita korttisi tai kirjeesi Nivelyhdistyksen toimistolle 21.4. mennessä ja toimitamme ne kootusti vanhainkotiin. Siellä tervehdyksiä jaetaan erityisesti vanhuksille, joilla ei ole omia sukulaisia.

Kuinka toimia?

* Kirjoita kortti tai kirje. Jos haluat vain lähettää tervehdyksen, laita oma etunimesi allekirjoitukseksi. Jos haluat saada vastauksen joltain Vuokkokodin asukkaalta, laita mukaan nimesi ja osoitteesi, jolloin saat vastauksen suoraan kotiisi.

* Toimita kirjoittamasi tervehdys Nivelyhdistykseen. Voit toki lähettää sen meille tai tuoda mukanasi, kun vierailet toimistolla.

Torstaina 22.4. klo 17.30 luento aiheesta ”Virheelliset terveysuskomukset, tutkittu tieto ja nivelrikko”.  Luennoitsijana toimii ylilääkäri ja tutkija Juhani Knuuti. Luento lähetetään suoratoistona eli livestriiminä, jolloin sen voi katsoa etänä kotoa käsin osoitteessa

www.nivelverkko.fi/live

Jälkikäteen luento tulee tekstitettynä osoitteeseen www.nivelverkko.fi.

Perjantaina 23.4. klo 10 ja 12.00 (klo 12 täynnä)  Lajikokeilu: Golf, Aurinko Golf Naantali, Vengantie 58. Yhteistyössä Suomen HCP Golf ry:n kanssa. Opastusta golfin pelaamiseen. Sopii aloittelijoille, et tarvitse omia mailoja tai palloja. Hinta 5 €, mahdollisuus omakustanteiseen ruokailuun. Ryhmään mahtuu 6 osallistujaa. Ilm. viim. 19.4.

 

Suomen Nivelyhdistyksen tarjoama ohjelma Nivelterveysviikolla

Nivelterveysviikon tapahtumatietoja voit seurata myös Suomen Nivelyhdistyksen Facebook-sivulla. Viikon ohjelma on näkyvillä myös osoitteessa http://www.nivel.fi/ajankohtaista.

 

Maanantaina 19.4. Lepo ja liikunta -webinaari. klo 18 – 19.30 Alustajana Anna-Liisa KemiIlmoittaudu linkistä.
Ilmoittautuneille lähetetään TEAMS-osallistumislinkki viikolla 15. Huom: tarkista roskaposti, jos et saa sähköpostia.

Tiistaina 20.4. Klo 14-16 webinaari aiheesta Nivelterveyttä ihmisille -säästöjä taloudelle osoitteessa www.nivel.fi/webinaari. 

Nivelterveysviikon webinaarissa etsitään ratkaisuja, millaisin toimenpitein ja päätöksin yhteiskunnassa nivelterveyttä tuetaan, kustannusvaikuttavasti. Asiantuntijoina Tule ry:n pj Marja Kinnunen, Terve Paino ry:n pj, prof. Pertti Mustajoki ja liikuntalääketieteen erikoislääkäri Harri Helajärvi. Lopuksi paneelikeskustelu ja yleisökysymyksiä.
Osallistumislinkki: www.nivel.fi/webinaari

Iltapäivän ohjelma:

14:00         Tervetuloa! Toiminnanjohtaja Mari Kauhaniemi, Suomen Nivelyhdistys ry

14:05         Tule-sairaudet kansantaloudessa. Toiminnanjohtaja Marja Kinnunen, Tuki- ja liikuntaelinliitto Tule ry

14:20         Ruokaympäristö terveemmäksi – paino nivelrikon riskitekijänä. Professori Pertti Mustajoki, Terve Paino ry

14.35         Liikettä niveliin, lihasta rankaan. Urheilulääketieteen erikoislääkäri Harri Helajärvi, Paavo Nurmi -keskus

14:50         Nivelrikkoa sairastavan näkökulma: Anna-Liisa Kemi

15:10         Poliitikon näkökulma. Kansanedustaja Mia Laiho, sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja

15:25         Paneelikeskustelu. Osallistujina webinaarin puhujat, yleisökysymyksiä

 

Torstaina 22.4. Lääkäri vastaa -webinaari  klo 18 – 19.30 Nivelterveysviikon webinaarissa ortopedi Esko Kaartinen vastaa osallistujien kysymyksiin nivelrikosta, mm. tekonivelleikkauksista ja omahoidosta. Ilmoittautumiset tästä linkistä. Tapahtuma on tällä hetkellä täynnä, mutta voit ilmoittautua varasijalle. Ilmoittautuneet saavat s-postin – tarkistathan myös roskapostikansiosi, jos sitä ei näy. Osallistujille lähetetään ennen tapahtumaa TEAMS-osallistumislinkki sähköpostilla.

 

TULE-tietokeskuksen ohjelma Nivelterveysviikolla

Torstaina 22.4. klo 12.00 Nivelrikkoisen polven polvituet -miniluento. Luennoitsija fysioterapeutti Markus Lindeqvist/Turun Tukikohta. ETÄYHTEYDELLÄ!

Linkki etäyhteydellä toteutettaviin teemapäiviin: https://zoom.us/j/96368698222. Linkki on käytössä aina noin 15 minuuttia ennen teemapäivän alkua.