FasciaMethod – kuntouttavaa kehonhuoltoa ja lisää liikkuvuutta

FasciaMethod on suomalaisten fysioterapeuttien kehittämä kehonhuoltomenetelmä, jossa yhdistyvät toiminnallinen lihaskalvoketjuihin perustuva liikkuvuusharjoittelu, täsmävenyttely kireille lihaksille ja kuntouttava liikehallintaharjoittelu syville lihaksille sekä faskiakäsittely pallolla. Lempeät, mutta tehokkaat FasciaMethod-harjoitteet helpottavat kireyden tunnetta kehossa ja parantavat liikkuvuutta, koordinaatiota ja tasapainoa. FasciaMethodissa harjoituksia tehdään myös lattialla, mutta jos lattialle meneminen on hankalaa, vaihtoehtoisia liikkeitä voi tehdä seisten tai tuolilla istuen. Nivelyhdistyksellä on kaksi FasciaMethod-ryhmää, joissa keskitytään erityyppisiin harjoitteisiin: FasciaMethod 1:ssä keskitytään erityisesti tasapainon ja voiman kehittämiseen, kun FasciaMethod 2 -ryhmässä tehdään liikkuvuutta lisääviä harjoitteita. Haastetta kaipaavat voivat osallistua myös molempiin peräjälkeen.

Ilmoittaudu mukaan Nivelyhdistyksen toimistolle p. 040 351 3833 tai toimisto@nivelposti.fi. Kaikkiin liikuntaryhmiin, joissa on tilaa, voi ilmoittautua mukaan myös kesken kauden. Lyhyempi kausi huomioidaan osallistumismaksussa.

Syksy 2022

FasciaMethod 1 – tasapaino ja voima 

Tasapaino ja voima -tunnilla keskitymme liikkuvuusharjoittelun ohella erityisesti tasapaino- ja kehonhallintaharjoitteisiin sekä syvien tukilihasten harjoittamiseen keskivartalon, lonkkien ja olkapäiden alueella. Teemme harjoitteita suurimmaksi osaksi seisten. Tunti sisältää myös lattiatasossa tehtäviä harjoituksia, mutta tarvittaessa tuolia voi harjoitteissa hyödyntää. Mukaan kannattaa ottaa joustavat sisäliikuntavaatteet, oma jumppamatto ja vesipullo. Sisäkenkiä ei tarvita.

Paikka: Ruusukorttelin hyvinvointikeskus, Puistokatu 11 B, käynti Koulukadun puolelta

Aika: keskiviikkoisin klo 16.00-16.45

Ryhmän kesto: 14.9.-16.11. (10 kertaa)

Hinta: 50€

Ohjaajana: Hanna Pihlajamaa

Ryhmä toteutuu, jos osallistujia on vähintään 12.

 

FasciaMethod 2 – liikkuvuus 

Liikkuvuus-tunnilla keskitymme rauhallisiin koko kehon liikkuvuusharjoitteisiin, hengitysharjoitteisiin sekä täsmävenyttelyihin. Tunti päättyy rentouttavaan pallohierontahetkeen. Teemme harjoitteita sekä seisten että lattiatasolla. Tarvittaessa harjoitteissa voi hyödyntää tuolia. Mukaan kannattaa ottaa joustavat sisäliikuntavaatteet, oma jumppamatto, hierontapallo ja  vesipullo. Sisäkenkiä ei tarvita.

Paikka: Ruusukorttelin hyvinvointikeskus, Puistokatu 11 B, käynti Koulukadun puolelta

Aika: keskiviikkoisin klo 16.45-17.45

Ryhmän kesto: 14.9.-16.11. (10 kertaa)

Hinta: 60€

Ohjaaja: Hanna Pihlajamaa

Ryhmä toteutuu, jos osallistujia on vähintään 12.