Allasjumppaa Turussa ja Raisiossa 

Vesijumppa on tutkitusti nivelrikkoiselle sopiva liikuntamuoto, jolla saavutetaan monia hyviä tuloksia. Vesiliikunta parantaa nivelten liikkuvuutta ja lihasvoimaa, kehittää koordinaatiota, vähentää lihasjännitystä sekä vahvistaa hengitys- ja verenkiertoelimistöä. Vesi on lempeä, mutta tehokas treenikaveri: veden vastus laittaa lihakset töihin samalla kun veden noste vähentää niveliin kohdistuvaa painetta ja mahdollistaa liikkeet, jotka kuivalla maalla jäisivät kivun vuoksi tekemättä. Allasjumppa sopii erityisen hyvin myös ylipainoisille, kun rasitus alaraajojen kannatteleviin niveliin kevenee.

Nivelyhdistyksellä on 19 allasjumpparyhmää, joista 17 järjestetään allastiloissa eri puolilla Turkua ja 2 Raisiossa Uintikeskus Ulpukassa. Ryhmiä vetävät koulutetut ammattilaiset, jotka osaavat ottaa huomioon nivelrikko-oireiden mukanaan tuomat rajoitteet ja tarjota vaihtoehtoja liikkeiden suorittamiseen.

Muistathan myös jäsenalennukset Holiday Club Caribiassa, Ruissalon kylpylässä ja Naantalin kylpylässä.

Sarjakortit yhdistyksen jäsenille 

Nivelyhdistyksen jäsenillä on myös mahdollisuus ostaa sarjakortteja Puolalankadun jumppiin, mikäli tiettyyn ryhmään koko kaudeksi sitoutuminen on haasteellista esimerkiksi työaikataulujen vuoksi. Sarjakortin hinta on 78 €/10 krt tai 39 €/5 krt. Lisätietoja sarjakorteista saat toimistolta.

Muutokset ryhmissä ja niistä tiedottaminen

Muutokset ryhmissä ovat mahdollisia. Mahdollisista äkillisistä, yhdistyksestä riippumattomista syistä tapahtuvista peruutuksista ilmoitetaan ryhmäläisille tekstiviestillä, jos aikaa peruuntumiseen on alle vuorokausi tai osallistujan sähköpostiosoite ei ole toimiston tiedossa. Muutoin peruuntumisesta ilmoitetaan sähköpostitse. Peruuntuneen jumpan voi halutessaan käydä korvaamassa niissä yhdistyksen allasjumpissa, joissa on tilaa. Vapaista paikoista voi tiedustella yhdistyksen toimistolta. Korvaavan jumpan yhteydessä osallistujan tulee kirjata nimensä osallistujalistaan.

Henkilökohtaiset avustajat

Jos tarvitset apua vesijumpassa ja sinulla on oikeus henkilökohtaiseen avustajaan, voi avustaja tulla mukaan auttamaan pukuhuoneessa ja saunatiloissa. Mikäli avustamiselle on tarve myös altaassa, sovitaan tästä erikseen toimiston kanssa.

Kevätkausi 8.1.-31.5.2024 – ryhmät ja aikataulut

Allasjumppaa ei järjestetä pyhäpäivinä tai vappuaattona 30.4. Mahdollisista muista poikkeuksista on maininta ryhmän kohdalla.

Ilmoittautuminen kevätkaudelle 2024: vakiintuneen käytännön  allasjumpparyhmissä jatkavat osallistujat voivat varata paikkansa ennen, kuin ilmoittautuminen avataan muille. Ryhmiin ilmoittaudutaan verkossa tai yhdistyksen toimistolle. Kevätkauden ryhmien ilmoittautumislinkit päivitetään verkkosivuille sitä mukaa, kun niiden syyskausi päättyy ja ilmoittautuminen uusille osallistujille aukeaa (viikolla 50, 11.-17.12.2023). 

Allasjumppa Turussa

Caribian kylpylä 

Osoite: Kongressikuja 1, Turku

Tila ei ole esteetön. Kylpylän vastaanotto katutason alapuolella, minne kulku pääsisäänkäynnistä portaita pitkin. Vaihtoehtoinen reitti hotellin vastaanoton kautta, missä hissi. Kuntouintiallas kylpylän 2.kerroksessa, (kulku portaita, ei hissiä). Altaan syvyys 130 cm, veden lämpötila 28-29 astetta. Saunat käytössä. Sisäänpääsyrannekkeen saa kylpylän vastaanotosta puoli tuntia ennen jumpan alkua. Osallistumismaksu ei sisällä uintiaikaa, vaan kylpylästä poistutaan jumpan päätyttyä.

Huom! hiihtolomaviikolla 19.-25.2. ei allasjumppaa Caribiassa

138,70 € / jäsenet, 158,70 € / muut (19 kertaa)

Ryhmien maksimikoko 35 osallistujaa. Vaihtuva ohjaaja.

 

Lehmusvalkaman hyvinvointikeskus

Osoite: Karviaiskatu 7, Turku

Huom! Altaan syvyys 145 cm. Tilat ovat esteettömät. Allastila katutason alapuolella, kulku portaita tai hissillä. Altaaseen kulku portaita, kaide on. Veden lämpötila 27 astetta, saunat käytössä.

146 € (20 kertaa)

Ohjaaja Matti Pakalén. Ryhmien maksimikoko 12 osallistujaa. Nivelyhdistyksen hyvinvointikeskuksissa järjestämissä ryhmissä osallistumismaksu on sama kaikille riippumatta yhdistyksen jäsenyydestä.

 

Palvelutalo Esikko

Osoite: Uittamontie 7

Tila on esteetön. Altaan syvyys 0.9-1.4 m loivasti syventyen. Altaaseen kulku luiskaa (kaide on) tai tikkaita. Veden lämpötila noin 30 astetta. Saunat käytössä.

106 € / jäsenet, 126 € / muut (20 kertaa)

146 € / jäsenet, 166 € / muut (20 kertaa)

Ryhmien maksimikoko 14 osallistujaa. Ohjaaja Annemari Takkula

 

Petreliuksen uimahalli 

Osoite: Ruiskatu 2, Turku

Altaan syvyys 1-2,2 m, veden lämpötila 27 astetta. Saunat käytössä. Pukuhuoneen kaapin saa lukkoon 50 sentin kolikolla (kolikon saa takaisin, kun avaimen laittaa lukkoon). Uimahallin kassalta voi myös ostaa omakseen 1 € hintaisen poletin, jolla kaapin saa lukkoon.

146 € / jäsenet, 166 € / muut (20 kertaa). Osallistujien ei tarvitse erikseen maksaa uimahallin sisäänpääsymaksua. 

Ryhmien maksimikoko 25 osallistujaa. Ohjaaja Carola Nylund.

 

Puolalankatu 5 (Sammon/IF:in allas) – ryhmät toistaiseksi vain naisille allastilan remontin vuoksi

Osoite: Puolalankatu 5, Turku

Allastila sijaitsee Turun kaupungin tiloissa katutason alapuolella ja tilaan kuljetaan heti sisääntuloaulasta hisseillä (kerros 3K) tai portaita. Allastilan ovi on heti hissien vieressä ja se on aina lukittuna.

Kulku allastilaan esteetön, mutta altaaseen kulku vain tikkaita. Altaan syvyys 140 cm, tasapohja. Pukuhuoneissa ei lukollisia kaappeja, arvotavarat voi ottaa mukaan allastilaan.

106 € /jäsenet, 126 € /muut (20 kertaa)

146 € /jäsenet, 166 € /muut (20 kertaa)

Nivelyhdistyksen jäsenille myynnissä myös 78 €/10 krt tai 39 €/5 krt sarjakortti. Sarjakortteja on myynnissä toimistolla ja ne ovat voimassa 12 kk ostopäivästä. Kortilla voi käydä kummassa tahansa Puolalankadun ryhmistä. Kortti esitetään ennen jumppaa ryhmän ohjaajalle, joka merkitsee kerran käytetyksi.

Ryhmien maksimikoko 30 osallistujaa. Ohjaaja Carola Nylund.

 

Ruissalon Kylpylä

Osoite: Ruissalon kylpylä, Ruissalon puistotie 640, Turku

Esteettömät tilat. Altaan syvyys 130 cm, veden lämpötila 27 astetta. Saunat käytettävissä, kylpylän käyttöaikaa puoli tuntia ennen ja jälkeen jumpan.

146 € /jäsenet, 166 € /muut (20 kertaa)

106 € /jäsenet, 126 € /muut (20 kertaa)

Ryhmän maksimikoko 20 osallistujaa. Vaihtuva ohjaaja.

 

Ruusukorttelin hyvinvointikeskus – allasta korjataan, ilmoitamme allasjumpan alkamisesta myöhemmin

Osoite: Puistokatu 11, Turku

Esteettömät tilat. Altaaseen kulku portaita, kaide on. Altaaseen myös henkilönostin, jonka käytöstä on sovittava erikseen. Altaan syvyys: tasapohja kahdessa tasossa. Altaan reunoilla syvyys 1,2 m,  keskellä 1,4 m. Veden lämpötila 27 astetta, saunat käytössä.

106 € (20 kertaa)

Ohjaaja Carola Nylund. Ryhmän maksimikoko 15 osallistujaa.

Nivelyhdistyksen hyvinvointikeskuksissa järjestämissä ryhmissä osallistumismaksu on sama kaikille riippumatta yhdistyksen jäsenyydestä.

 

Allasjumppa Raisiossa – huomaa aikaisempi kevätkauden päättyminen

Paikka: Uintikeskus Ulpukka, Eeronkuja 5, Raisio

maanantaisin 8.1.-22.4.2024 

75 € / jäsenet, 95 € / muut (15 kertaa). Jäsenhinta voimassa myös Turun Seudun Hengitysyhdistyksen jäsenille. Hinta ei sisällä Ulpukan sisäänpääsymaksua. Ryhmiin ei toistaiseksi myydä sarjakortteja. 

Ohjaaja Milla Laurila. Ryhmän maksimikoko 20 osallistujaa.