Lokakuun sähköinen jäsenkirje

YHDISTYKSEN AUKIOLOAJAT

Toimisto palvelee (myös toimitila on auki asioinneille)

Ma 14-18

Ke 9-12

To 9-12

Suosittelemme tapahtumissamme maskin käyttöä. Jääthän kotiin lepäämään, jos sinulla on lieviäkään flunssaan viittaavia oireita. Yhdistys seuraa toiminnassaan yleisiä viranomaisohjeita ja suosituksia. Muutokset toiminnassa ovat mahdollisia ja toistaiseksi

yhdistyksen tapahtumiin ei tarvitse ennakkoilmoittautua ellei toisin mainita.

 

AVOIMET OVET YHDISTYKSEN TOIMITILASSA 7.10.

To 7.10. Avoimien ovien päivä yhdistyksen tiloissa klo 13-17. Kahvitarjoilu. Esittelemässä ovat:

 

KÄSITYÖILTA AVOIMIEN OVIEN JÄLKEEN 7.10.

To 7.10. Käsityöilta klo 17–19. Yhdistyksen käsityöilta, jonne jokainen voi ottaa mukaan oman keskeneräisen työnsä. Illassa vaihdetaan ajatuksia, saadaan ideoita muilta sekä opitaan toinen toisiltamme.

 

TULE TESTAAMAAN MUISTOJEN TURKU-KÄVELYREITTIÄ

Saimme Turun kaupungin testamenttirahoista mahdollisuuden olla rakentamassa uudenlaista kulttuurikuntoilureittiä, joka on esteetön. Reitti tulisi sijoittumaan todennäköisesti Kupittaan alueen ympäristöön. Nyt etsimme vapaaehtoisia, jotka haluaisivat kävellä reittiä läpi ja antaa palautetta sen toimivuudesta. Reittiä kehitetään ja muutetaan palautteen perusteella. Reitin voi kävellä omatoimisesta läpi tai ilmoittautua mukaan lokakuussa oleville kierroksille, joissa yhdistyksestä vapaaehtoistyön koordinaattori Kaisa Karvonen on mukana kiertämässä reitin ja kuulemassa palautetta. Ilmoittaudu ennakkoon mukaan Kaisalle, 045 23 43 435 tai kaisa.karvonen@nivelposti.fi

 

Ti 5.10. klo 17, lähtö bussipysäkiltä (nro 18 ja 23) kaupungin sairaalan ja Tyks Orton edestä, Kunnallissairaalantien puolelta.

Ke 27.10. klo 12, lähtö bussipysäkiltä (nro 18 ja 23) kaupungin sairaalan ja Tyks Orton edestä, Kunnallissairaalantien puolelta.

 

YHDISTYKSEN LIIKUNTARYYHMISSÄ ON TILAA UUSILLE OSALLISTUJILLE

Lähes kaikissa yhdistyksen liikuntaryhmissä on edelleen tilaa uusille osallistujille. Jos tulet mukaan liikuntaryhmään kesken kauden, maksat vain jäljellä olevista kerroista. Tutustu syksyn liikuntakattaukseen yhdistyksen verkkosivuilla: https://nivelposti.fi/liikunta/ tai tiedustele hinnoista ja vapaista paikoista toimistolta.

 

TULEVIA RETKIÄ

La 13.11. Lähiseuturetki: Salvador Dalí -näyttely Taidegalleria Art Bankissa Paraisilla. Salvador Dalí on yksi surrealismin suurista nimistä, joka tunnetaan mielikuvituksestaan ja eksentrisestä käytöksestään. Hänet muistetaan parhaiten maalauksistaan, mutta hän työskenteli myös elokuvien, veistosten, valokuvien, muodin, teatterin ja kirjoittamisen parissa. Taidegalleria Art Bankin Salvador Dalí Private Exhibition sisältää hätkähdyttäviä Dalin veistoksia, huonekaluja, maalauksia ja muita Dalí-taideteoksia. Retkellä tutustumme näyttelyyn oppaan johdolla, jonka jälleen nautitaan kakkukahvit Café Nathalissa. Kahvittelun lomassa kuullaan myös Paraisten kaupungista yhdistyksen vapaaehtoisen kertomana. Retkelle ei järjestetä kuljetusta. Halukkaille yhteislähtö Turun linja-autoasemalta Fölin linjalla 801 klo 12:45 ja arvioitu paluuaika Turkuun noin 17:15. Opastus Art Bankissa alkaa klo 14:00. Retken hinta 25 € (sisältää gallerian sisäänpääsymaksun, opastuksen ja kakkukahvit). Ilmoittaudu viimeistään torstaina 28.10. klo 12:00 mennessä toimistolle tai verkossa:

https://core.flomembers.com/turun-seudun-nivelyhdistys/events/register/a1d0c6e83f027327d8461063f4ac58a6

 

La 11.12. Jouluretki: Lohjan Menneen ajan joulumarkkinat. Lähde nauttimaan jouluisesta tunnelmasta Lohjalle. Vuodesta 1995 järjestetyt Menneen ajan joulumarkkinat on lämminhenkinen tapahtuma, jossa voi kokea kiireettömyyttä ja aistia nuotion lämpöä sekä jouluisten herkkujen tuoksuja ja makuja. Tutuiksi tulevat myös menneitten aikojen työtavat ja juhlaruokien valmistus. Markkinakojuissa on tuotteita menneen ajan hengessä nykypäivän ihmisille. Käsitöitä, puuesineitä, keramiikkaa, lahjatavaroita, joulukoristeita, maatilojen tuotteita, jouluherkkuja, leivonnaisia… Lähtö Turusta klo 9:00, kyytiin voi tulla myös Kaarinan pikavuoropysäkiltä. Menomatkalla pysähdytään kahvittelemaan Kivihoviin ja paluumatkalla ruokaillaan pitkät perinteet omaavalla, uudistuneella Taukopaikka Lahnajärvellä. Arvioitu paluuaika Turkuun klo 17. Retki toteutuu, mikäli epidemiatilanne ei rajoita ryhmän kokoa ja lähtijöitä on vähintään 30. Hinta 25 € (sis. kuljetuksen. Ruokailut päivän aikana omakustanteisia.) Ilmoittaudu viimeistään torstaina 25.11. klo 12 mennessä toimistolle tai verkossa:

https://core.flomembers.com/turun-seudun-nivelyhdistys/events/register/17e62166fc8586dfa4d1bc0e1742c08b

LOKAKUUN VERTAISRYHMÄT

Ryhmät kokoontuvat yhdistyksen tiloissa, Lonttistentie 9 B 15 (käynti Helsinginkadun puolelta), ellei ryhmän kohdalla muuta mainita. Mukaan voi osallistua myös etäyhteydellä. Ilmoita silloin etukäteen toimistolle, jotta saat liittymislinkin sähköpostiisi.

Ma 4.10. klo 16.30–18 Lonkan ja polven nivelrikon vertaisryhmä. Ryhmän alussa lisätietoa Kelan kuntoutuskursseista.
Ke 6.10. klo 15–17 Kevyempään kuntoon yhdessä-ryhmä.
Ma 11.10. klo 16.30–18 Maanantain vertaisryhmä klo 16.30–18. Vierailukäynti Turun Uniklinikalle, Yliopistonkatu 20 ja 3 krs. Ilmoittaudu viimeistään 7.10. mennessä.
Ma 18.10. klo 16.30–18 Nilkan ja jalkaterän nivelrikon vertaisryhmä.
To 14.10. klo 18-20 Työikäisten ryhmä. Työikäisten ryhmässä kokkaillaan helppoa ja terveellistä kasvisruokaa satokauden antimia hyödyntäen. Lopuksi herkutellaan kokkailuilla. Osallistumismaksu 6 €.
Ilmoittaudu 7.10. mennessä mukaan.
To 21.10. klo 10-12 Kaffetreffit. Vapaamuotoista Skip-Bon ja Unon pelailua sekä jutustelua.
Ma 25.10. klo 16.30–18 Käden ja olkapään nivelrikon vertaisryhmä.

VIERAILU UNIKLINIKALLE MAANANTAINA 11.10.

Ma 11.10. Maanantain vertaisryhmä klo 16.30–18. Vierailukäynti Turun Uniklinikalle, Yliopistonkatu 20 ja 3 krs. Vierailun aikana kuullaan lisää Uniklinikan toiminnasta sekä asiantuntija-alustus unettomuuden tutkimisesta ja hoitamisesta. Ilmoittaudu viimeistään 7.10. mennessä. Mukana yhdistyksen vapaaehtoinen.

 

KEVYTTÄ KASVISRUOKAA TYÖIKÄISTEN ILLASSA

To 14.10. klo 18-20 Työikäisten ryhmä. Työikäisten ryhmässä kokkaillaan helppoa ja terveellistä kasvisruokaa satokauden antimia hyödyntäen. Lopuksi herkutellaan kokkailuilla. Osallistumismaksu 6 €.
Ilmoittaudu 7.10. mennessä mukaan.

 

NIVELTREFFIT VERKAHOVISSA

Ke 20.10. klo 12.30 Niveltreffit kahvila Wercafessa, Verkatehtaankatu 4. Tarjolla on keittolounas 6 € hintaan (sis. keitto, salaatti, juoma, leipä ja kahvi). Lounas on omakustanteinen. Yhdistyksen puolesta paikalla on Marjo Suominen, p. 045 881 3113.

 

LOKAKUUN LUKUPIIRISSÄ LUETTAVANA VALAANLUISET KOSKETTIMET

Ke 20.10. Lukupiiri klo 17–18.30 yhdistyksen tiloissa, Lonttistentie 9 B 15. Lokakuun kirjana on Rakel Liehun Valaanluiset koskettimet.

Kirjaa kuvataan seuraavasti: Omakohtainen ja omaperäinen romaani lapsuudesta ja taiteilijaksi kasvamisesta. ”Tuuheatukkainen tyttö, eloisa, vilkassilmäinen, painaa bassokieltäni. Valkoista, ja sitten uteliaan kiihtyneenä, mustaa.” Vuonna 1943 musta antiikkinen piano tuodaan pohjoisen erämaapitäjän pappilaan. Siellä se seuraa silmäteräänsä, perheen tytärtä, ja näkee välähdyksiä tämän elämästä. Samalla piano singahtelee muistoissaan Pietariin ja eri puolille Eurooppaa edellisten omistajiensa luokse. Heitä ovat salaperäinen Kreivitär, mystisesti sairastunut nuori Pino ja maineikas hypnotisoija Jean Charcot. Pianon kertomuksista tyttö, tuleva kirjailija, loihtii toisen kiehtovan maailman kainuulaiseen sota-ajan pappilaan.

 

LOKAKUUN NIVELKERHOT

Ti 5.10. Raision Nivelkerho klo 13–14.30, Raision srk-talolla, Kirkkoherrankuja 2. Sauvakävelyä. Opastamassa ft Jenna Walldén, TULE-tietokeskus. Ota omat sauvat mukaasi, muutamia sauvapareja myös lainaan. Säänmukainen varustus.

Ti 12.10. Kaarinan Nivelkerho kokoontuu klo 17–19 Kansalaistoiminnan keskus Puntarissa, Pyhän Katariinan tie 7.  Ohjelmassa Niveljoogaa istualtaan/seisaaltaan. Vetäjänä Heikki Vuorila. Huom! Muuttunut ohjelma.

Ti 26.10. Kaarinassa järjestetään myös Nivelkävely, joka lähtee klo 15.30 Kansalaistoiminnan keskus Puntarin edestä.

Ke 13.10. Härkätien Nivelkerho kokoontuu klo 14.30–16 Palvelukeskus Ruskassa, Hyvättyläntie 9. Makramee-askartelua.

To 14.10. Naantalin Nivelkerho kokoontuu klo 18–20 Naantalin Srk-keskuksessa, Piispantie 2. Hehkulamppujen käyttö ja niiden kierrätys, Valoniasta vieraana energia-asiantuntija Liisa Harjula.

SYKSYN LUENNOT

Lokakuun Nivelverkko-luennot järjestetään verkossa suoratoistona eli livestriiminä. Lisäksi luennot taltioidaan Nivelverkko-sivustolle. Luentolinkin löydät luentopäivänä verkkosivustollamme www.nivelposti.fi.
Voit etukäteen lähettää luennoitsijalle kysymyksiä sähköpostitse tiedotus@nivelposti.fi tai tekstiviestillä tai WhatsAppilla 050 575 0613.

Ke 13.10. klo 18.30
Painonhallinnan sudenkuopat
TtM Heidi Kinnunen, Tiedenaiset

To 28.10. klo 18.30
Kohti kestävää elämäntapamuutosta
TtM Heidi Kinnunen, Tiedenaiset

NIVELPOSTIN LUKIJAPALAUTE

Vielä ehdit antaa palautetta viimeisimmästä Nivelposti-lehdestä! Palaute on lehden toimitukselle ja yhdistyksen rahoituksen kannalta hyvin tärkeää.
Vastaajien kesken arvotaan pieni palkinto.

Suurkiitos avusta!

Kyselyyn pääset alla olevasta linkistä:
www.nivelposti.fi/lukijakysely

YHDISTYKSEN SYYSKOKOUS 25.11. JA AVOIMET HALLITUSPAIKAT

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous järjestetään to 25.11. klo 18.00 yhdistyksen toimitilassa (Lonttistentie 9). Kokouksessa hyväksytään toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2022. Lisäksi valitaan yhdistykselle hallitus ja puheenjohtaja.

Hallitukseen etsimme muutamaa uutta henkilöä ja nykyinen puheenjohtaja Paula Ranta on ilmoittanut, ettei jatka pestissä enää ensi vuonna.

Olisitko sinä kiinnostunut toimimaan hallituksessa tai puheenjohtajan tulevina vuosina tai voisitko vinkata sopivan henkilön tähän? Asiasta voit jutella ilman sitoumuksia toiminnanjohtajan tai nykyisten hallituslaisten kanssa. Olethan yhteydessä Annukkaan: annukka.helander@nivelposti.fi tai 0456 131500.

Hallitustyöskentelyssä kirjoitettiin viimeisessä Nivelpostissa https://issuu.com/tsny/docs/nivelposti_2_2021_verkkoversio/6

Syyskokoukseen voit osallistua myös Teams-etäyhteydellä. Ilmoittauduthan siinä tapauksessa Annukalle etukäteen viimeistään 24.11.

 

KIINNOSTAAKO VAPAAEHTOISTOIMINTA?

Haluatko mukaan yhdistyksen vapaaehtoistoimintaan tai kuulla kenties lisää siitä? Yhdistyksen toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön eli yhdistyksessä pääsee tekemään vapaaehtoistyötä monipuolisesti. Mahdollisuus on esimerkiksi vetää ryhmää, keitellä kahvia tai vaikka suunnitella tulevaa toimintaa. Alla on syksyn koulutuksia, joihin voi osallistua ja kuulla lisää toiminnastamme.

Vapaaehtoistoiminnan peruskurssi

La 9.10. klo 10-14 yhdistyksen tiloissa, Lonttistentie 9 B 15. Koulutus on suunnattu uusille vapaaehtoisille ja vapaaehtoisuudesta kiinnostuneille. Kurssilla saat hyvän tietopaketin vapaaehtoisena toimimisesta ja kuulet eri mahdollisuuksista toimia mukana yhdistyksessä.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset vapaaehtoistyön koordinaattori Kaisa Karvonen, 045 23 43 435 tai kaisa.karvonen@nivelposti.fi. Ilmoittaudu viimeistään 4.10.