Heinäkuun sähköinen jäsenkirje

YHDISTYKSEN AUKIOLOAJAT

Toimisto palvelee kesä-elokuussa
puhelimitse ja sähköpostitse

Ma 12–16

Ke 9–12

To 9–12

Toimisto on suljettu kesätauon ajan 2.-27.7.2021

Vastaamme puhelimeen aukioloaikojen ulkopuolella mahdollisuuksien mukaan. Jos haluat tulla vierailemaan toimistolle, sovi käynnistä etukäteen ottamalla yhteyttä toimistoon:
toimisto@nivelposti.fi tai 040 351 3833.

NIVELTREFFIT HEINÄ-ELOKUUSSA
VERKAHOVISSA

Ke 21.7. Niveltreffit kahvila Wercafessa, Verkatehtaankatu 4. Tarjolla on keittolounas 6 € hintaan (sis. keitto, salaatti, juoma, leipä ja kahvi). Lounas on omakustanteinen. Yhdistyksen puolesta paikalla on Marjo Suominen, p. 045 881 3113. Ei ennakkoilmoittautumista.

Elokuussa Niveltreffit ovat 18.8.

ELOKUUSSA MYÖS NIVELTREFFIT RANNALLA

Kesällä Niveltreffit menevät Wercafen lounaiden lisäksi rannalle. Keskiviikkona 25.8. klo 16 tapaaminen Ekvallan uimarannalla, Kakskerrantie 618, Turku.
Ekvallan uimaranta on esteetön ja sijaitsee Satavan saarella Kakskerran ja Hirvensalon välissä. Matkaa Turun keskustasta on noin 10 km ja matka taittuu kätevästi autolla, bussilla tai polkupyörällä. Varaa mukaasi uima-asu, aurinkovoidetta sekä riittävästi evästä ja juotavaa. Ekvallan uimarannalla saattaa olla kahvila auki, mutta elokuun aukioloajoista ei ole vielä varmuutta. Uimarannalla on pukukopit vaatteiden vaihtoa varten, wc sekä pöytiä, joissa voi nauttia eväitä. Yhdistyksestä mukana on vapaaehtoisemme Marjo,   p. 045 881 3113.

SYKSYN ENSIMMÄINEN ENSITIETOILTA ELOKUUSSA

Ti 17.8. klo 17 Onko tekonivelleikkaus sinulle ajankohtainen aihe? Yhdistys järjestää maksuttomia ensitietoiltoja, jotka on tarkoitettu leikkaukseen meneville, sitä harkitseville ja heidän läheisilleen. Ensitietoillat ovat avoimia kaikille, eivätkä edellytä yhdistyksen jäsenyyttä.

Illan aikana käsiteltäviä asioita:

  • tekonivelleikkaus
  • leikkaukseen valmistautuminen
  • toipuminen
  • elämä tekonivelen kanssa
  • muita esille tulevia kysymyksiä ja aiheita

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 16.8. toimistolle.

ILMOITTAUDU SYKSYN LIIKUNTARYHMIIN

Ilmoittautuminen kaikkiin syksyn liikuntaryhmiin on auki. Ryhmien aikataulut ja hinnat löytyvät tämän tiedotteen liitteenä olevasta liikuntaesitteestä ja niitä päivitetään parhaillaan myös yhdistyksen verkkosivuille. Ryhmien aikatauluissa on osin muutoksia johtuen yhdistykselle myönnetyistä tilankäyttövuoroista. Verkahovin ja Ulpukan allasjumpparyhmien sekä Impivaaran päiväaikaan olevien kuntosaliryhmien aikataulut säilyvät ennallaan. Varmistathan muiden ryhmien osalta aikataulun sopivuuden itsellesi. Toivomme, että myös kaikki vanhat osallistujat ilmoittavat toimistolle, mikäli ovat jatkamassa samassa tutussa ryhmässään. Ilmoittautua voit sähköpostitse, soittamalla toimistoon aukioloaikoina tai lähettämällä tekstiviestin toimiston numeroon (myös WhatsApp).

ELO-SYYSKUUN RETKIÄ

Koskettavia kohtaloita -opastettu kävelykierros Turun Hautausmaalla

Ti 17.8. klo 13 Koskettavia kohtaloita – opastettu kävelykierros Turun hautausmaalla. Kierroksella kuulet tavallisten turkulaisten osin traagisiakin elämänkohtaloita. Opastuksen kesto noin 2 tuntia, lopuksi juodaan piknik-kahvit ulkona (säävaraus). Yhdistys tarjoaa kahvin/teen, halutessasi voit ottaa mukaan myös omia eväitä. Kävelymatkaa ei kerry paljon ja vauhti on verkkainen. Hinta 10 € (sis. opastus ja kahvi/tee). Ilmoittaudu viimeistään 11.8. toimistolle tai sähköisesti alla olevasta linkistä:

https://core.flomembers.com/turun-seudun-nivelyhdistys/events/register/19ca14e7ea6328a42e0eb13d585e4c22

Luontoretki Kurjenrahkan kansallispuistoon

La 4.9. klo 10:00-17:00 Luontoretki Kurjenrahkaan. Tule mukaan retkeilemään yhdessä kävellen tai vain nuotiolle istuskelemaan. Kävelijöille reittivaihtoehtona Savojärven kierros sekä myös 2 km pituinen, normaalia leveämpi Karpalopolku, joka sopii helppokulkuisempaa reittiä kaipaaville. Hinta 25 € (sis. bussikuljetuksen Turusta ja makkaran). Ilmoittaudu viimeistään 19.8. toimistolle tai sähköisesti alla olevasta linkistä:

https://core.flomembers.com/turun-seudun-nivelyhdistys/events/register/a5bfc9e07964f8dddeb95fc584cd965d

NIVELPOSTI 2/2021

Seuraava Nivelposti-lehti ilmestyy elokuun loppupuolella. Lehdessä esitellään koko syksyn ohjelma sekä yhdistyksen tarjoama laaja liikuntakattaus.

TULE-TIETOKESKUKSEN LAITURIJUMPPA

Joko olet kokeillut laiturijumppaa, joka vastikään
julkaistiin TULE-tietokeskuksen YouTube-kanavalla?
Videolla annetaan hyviä liikevaihtoehtoja mökillä tai kotona toteutettavaksi, välineinä vain kaksi ämpäriä. Jumppa löytyy osoitteesta
https://www.youtube.com/watch?v=dYmPl-HucIw.

KELAN KUNTOUTUSKURSSIT

Tules-kuntoutusta on tarjolla työikäisille, joilla esimerkiksi jokin sairaus vaikeuttaa työkykyyn. Osa kursseista on suunnattu myös työelämästä poissaoleville ja/tai yli 68-vuotiaille, joilla on jokin kuntoutusta vaativa sairaus. Muistathan, että kursseja hakiessasi sinulla tulee olla lääkärin B-lausunto, josta ilmenee kuntoutuksen tarve.

Lisätietoja kuntoutuksesta voit lukea Kelan
sivuilta: https://www.kela.fi/kuntoutus. Turun alueella yksi kuntoutusta tarjoavista toimijoista on Petrea, jolla on jo elokuussa tarjolla kursseja. Lisätietoa heidän kursseistaan löydät osoitteesta https://www.petrea.fi/nuoret/tules/.

Jos kuntoutusasiat tuntuvat vierailta ja kaipaat niistä lisätietoa, kerromme näistä asioista lisää syksyn eri vertaisryhmissä. Seuraa ilmoittelua
Nivelposti-lehdessä.